Meat, marriage en meer

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Tanja Beijer: ,,Gek dus eigenlijk dat het juist met dat vlees vaak zo droevig gesteld is bij sommige eetgelegenheden. Liefdeloos geserveerd, zonder fantasie, geen idee waar het vandaan komt, zijn een paar van de opmerkingen die aan mij verteld zijn. Met M wil ik het daarom heel anders aanpakken. Vlees speelt bij ons de hoofdrol. We besteden grote zorg aan onze inkoop en op de kaart vermelden we bij ieder stuk vlees waar het vandaan komt en van welk deel van het dier het afkomstig is. Maar we doen meer. Zo staan er bijvoorbeeld drie verschillende soorten Carpaccio op de kaart, eentje van de lende, eentje van de haas en een biologische. Verder serveren we drie soorten tournedos, biologische, Nieuw Zeelandse en Simmentaler, Voor al deze producten geldt dat ze hun eigen kenmerken en smaaksensatie hebben. Op die manier willen we de gast een keuze bieden in dat wat hij zelf als meest belangrijkste onderdeel van ‘het uit eten gaan’ benoemt. Natuurlijk heeft M niet alleen vlees. ,,Voor vis en ‘meatless’, ben je bij ons ook aan het goede adres.”

BINNENSTAD - M is een nieuw restaurantconcept in Amersfoort. Met M wil onderneemster Tanja Beijer zich nestelen in het middensegment. M richt zich vooral particulieren, de zakelijke markt, feesten en partijen en toeristen. Uniek is de speciale zorg die het restaurant besteedt aan de inkoop van en de informatie over een aantal vleessoorten. ,,Voor ik met M startte heb ik eens rondgevraagd wat restaurantbezoekers nu het belangrijkste vinden wanneer ze uit eten gaan, dat bleek het vlees te zijn.”

Restaurant M is veel meer dan een restaurant, M staat ook voor ‘meet’ en bijvoorbeeld voor ‘marriage’. ,,We hebben uitgebreide vergaderarrangementen en kunnen partijen tot 250 gasten aan. In onze gewelven hebben we een vergaderruimte en onze twee restaurantzalen zijn eenvoudig om te turnen tot een feestzaal van formaat. Overigens heeft het hele pand een grondige metamorfose ondergaan. Alles is fris wit, helder en licht helemaal van deze tijd met een paar charmante historische details in vloeren en plafonds. Verder hebben we een heerlijk terras een eeuwenoude binnentuin.”

Voor de toekomst heeft M nog veel in petto. ,,Ik streef ernaar om van M een all round restaurant te maken”, vertelt Beijer, ,,met mogelijkheden voor al mijn doelgroepen. Meer concreet zijn we op dit ogenblik bezig met het ontwikkelen van leuke events op ons terras en de binnentuin. Dan moet je denken aan een thema barbecue, proeverijen of een dameslounchemiddag. Maar altijd met het idee in ons achterhoofd, iedereen is welkom, wel kom dan. Om dat laatste nog aantrekkelijker te maken hebben we op dit moment een super ‘2 is 1’-aanbieding.”

Restaurant M, Westsingel 48-49, 3811 BB Amersfoort, 033-4480990, info@restaurantm.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie