MIA sluit veldseizoen teleurstellend af

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Vóór aanvang van de belangrijke wedstrijd op de accommodatie aan de Schothorsterlaan zat de sfeer er al goed in. Verantwoordelijk daarvoor was de tweede garnituur van MIA. De reserves van de Amersfoortse club bleven Huizen 2 de baas en konden zodoende een kampioensfeest vieren.

AMERSFOORT - In een sportieve wedstrijd verloren de korfballers van MIA afgelopen zaterdag met 12-13 van oude bekende Huizen. Een licht teleurstellende, maar toch terechte weergave van de verhoudingen. MIA miste simpelweg de benodigde zuiverheid in de afronding. Door dit verlies sluit MIA het veldseizoen af met een tweede plek.

Mede door het prachtige weer werd het een heerlijk korfbalweekend. De brandende zon en hoge temperaturen deden het spel geen goed, maar uiteindelijk werd het toch een spannende wedstrijd tussen de eerste teams van MIA en Huizen.

De eerste score van de wedstrijd liet wel lang op zich wachten. Het eerste aanvalsvak, met daarin oudgediende Harmen van Schaik, had moeite om de prima kansen om te zetten in doelpunten. Maar in de elfde minuut zette Eline van Ballegoijen de thuisploeg toch op voorsprong.

Initiatief

Toch kon Huizen daarna het initiatief pakken met, binnen een kwartier, zes scores op rij. Met een ruststand van 3-6 konden de twee ploegen even gaan afkoelen. Ondertussen werden op het hoofdveld de jeugdkampioenen van MIA gehuldigd. Opvallend was dat vrijwel alle scores uit afstandschoten tot stand kwamen, waardoor de hevigste strijd plaatsvond in de rebound. Beide ploegen probeerden na het eerste schot direct de bal te onderscheppen. Vooral het eerste verdedigingsvak van MIA, met daarin A-junior Mike Staal, raakte steeds beter op dreef en wist de meeste ballen onder de korf weg te halen.

Organisatie

In de tweede helft lukte het MIA verdedigend veel beter de ballen te onderscheppen. Ook de organisatie van het veldspel oogde na rust een stuk beter. Maar aanvallend had de thuisploeg problemen om effectief met de doelkansen om te gaan. Daar had Huizen minder last van. Vooral Ilse Engel was in deze fase productief. MIA was niet in staat de Huizense schutter af te stoppen.

Illusies

In het vervolg van de wedstrijd toonde MIA het betere spel, maar de thuisploeg kwam niet meer dichterbij. Wel werd de stand halverwege de tweede helft nog 9-9, maar twee zuivere schoten van de bezoekers maakten aan eventuele illusies van MIA op een goed resultaat gauw een einde. Na een aantal spannende slotminuten eindigde de wedstrijd uiteindelijk met één doelpunt voorsprong in het voordeel van de gasten uit Huizen.

Zuiver afronden wordt één van de belangrijkste voornemens van MIA voor het volgende seizoen, dat in de loop van augustus start.