Meer buitenlandse deelnemers EASI Cup

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

AMSTERDAM - De tennissers van Alta hebben het vorige week niet gered. Op de slotdag van de reguliere competitie moest de Amersfoortse club na een jaar al weer afscheid van de eredivisie nemen.

Na de overtuigende winst (5-1) dinsdag op Heerhugowaard, de eerste zege van de Bergbewoners ooit in de eredivisie, hoopte Alta degradatie te kunnen voorkomen. De 4-2 nederlaag tegen koploper Amstelpark Goldstar, donderdag in Amsterdam, was zeker niet slecht maar kon degradatie niet voorkomen. De concurrentie in de onderste regionen van de hoogste vaderlandse tennisklasse won voldoende partijen om Alta achter zich te houden.

Yonego/Lobbelaar bleef het eerder al gedegradeerde Heerhugowaard, een ploeg met louter Nederlandse spelers, met 2-4 de baas en speelde zich zodoende veilig. De tweede concurrent van Alta, Erke/Helderse TC, verloor met 1-5 van Popeye Zuiver en eindigde door die uitslag in puntenaantal (18) gelijk met de keistedelijke formatie.

Het onderlinge resultaat besliste echter de degradatiestrijd in het nadeel van Alta. Op de tweede competitiedag kreeg de keistedelijke formatie met 2-4 klop van de ploeg uit Den Helder. Dat verlies betekende de genadeklap voor het team van de coaches Ron Timmermans en Tom Nijssen.

De spanning was te snijden in Amsterdam waar Alta aantrad voor de belangrijke confrontatie met kampioenskandidaat Amstelpark Goldstar. De dames van beide clubs hielden elkaar in het enkelspel goed in evenwicht. Richel Hogenkamp (Alta) was een maatje te groot voor Pauline Wong. Stephanie Gehrlein, de tweede Alta-speelster, moest pas na drie sets voor Anastasia Yakimova buigen. Ook de mannen deelden de punten. Holger Fischer (Alta) rekenden in twee sets af met Dennis van Scheppingen, Sebastian Decoud ging door liesproblemen de boot in tegen Thomas Schoorel.

Alle aandacht ging daarna naar de partijen in het vrouwen- en mannendubbel. De resultaten leverden een deceptie op voor iedereen die Alta een warm hart toedraagt. Beide partijen gingen verloren zodat de degradatie een feit was.

AMERSFOORT - Het aantal buitenlandse ploegen voor het internationale voetbaltoernooi om de EASI cup is uitgebreid. Naast de al eerder aangekondigde deelnemers uit Duitsland, Engeland en Oostenrijk worden eind deze maand in Amersfoort ook teams uit Portugal en Noorwegen voor het drie dagen durende toernooi verwacht.

De aftrap op het sportpark Vermeerkwartier, de thuisbasis van zaterdagclub CJVV, wordt verricht door Stephan Holzer, president van EASI-Europe. Tijdens de openingsceremonie is er ook een rol weggelegd voor een draaiorgel en misschien wel Sieneke.

Het voetbaltoernooi, waar zowel mannen- als vrouwenteams aan deelnemen, begint op dinsdag 29 juni en eindigt op donderdag 1 juli. De teams bestaan allemaal uit zelfstandig wonende spelers met een psychiatrische stoornis. De Amersfoortse voetbalvereniging Back-stage behoort tot het deelnemersveld.

De club uit de wijk Rustenburg nam samen met Symfora, waar Zon en Schild onder valt, elf jaar geleden het besluit om een dergelijk team op te richten. Sinds het jaar 2000 komt de ploeg in de officiele zaalvoetbalcompetitie van de KNVB uit. Onder de vlag van Symfora nam de keistedelijke formatie de laatste jaren deel aan de strijd om de EASI cup.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie