BijdeHandjes vestigt zich in Vathorst

26 mei 2010 om 00:00 Nieuws

,,We zijn niet verbonden aan een bepaalde stroming, ook kinderen zonder christelijke achtergrond zijn welkom. Maar we dragen onze christelijke identiteit wel duidelijk uit. We staan voor de christelijke waarden en normen zoals vertrouwen, eerbied, respect, eerlijk zijn, vergeven en geduldig zijn. Naar de kinderen toe vertalen we dat in bijvoorbeeld het danken voor en na het eten, het samen naar christelijke feestdagen toeleven en het werken met thema’s zoals de schepping of Abraham. Verder zijn ook onze leidsters natuurlijk van christelijke huize, dat kan ook niet anders. Het is allemaal echt wat hier gebeurt, het komt uit ons hart.”

AMERSFOORT - Na vestigingen in Kootwijkerbroek en Stroe opent BijdeHandjes in Vathorst haar derde kinderdagverblijf. BijdeHandjes werkt vanuit een christelijke basis, maar staat open voor iedereen. In Vathorst komt een kinderdagverblijf voor kinderen van nul tot vier jaar. Rianne van den Brink is ervan overtuigd dat BijdeHandjes in een grote behoefte voorziet. ,,Vanuit Vathorst kregen we duidelijke signalen dat ouders staan te springen om een kinderdagverblijf op christelijke signatuur.”

BijdeHandjes is een kleinschalige organisatie met een duidelijke visie op de ontwikkeling van kinderen. Van den Brink: ,,Met behulp van speelgoed, stimulering en samenspel prikkelen we de kinderen zo dat ze iedere keer weer een stapje verder komen. Het uitspreken van waardering en het geven van complimentjes zijn daarbij erg belangrijk. Kinderen vanaf drie jaar bereiden we alvast voor op de basisschool om voor hen de overgang van ons naar groep één zo natuurlijk mogelijk te maken.”

,,Onze kleinschaligheid is voor ouders en kinderen een voordeel”, vervolgt ze. ,,De lijnen zijn kort. Tussen de ouders en de leidsters is veelvuldig contact. De ene keer is dat kort en alleen bij het halen en brengen, maar we nodigen ouders van harte uit om af en toe een langer persoonlijk gesprek te vragen. Kleinschalig betekent dat we werken met kleine groepen kinderen. Tien kinderen per dag dat is het maximum, dat houdt in dat elk kind voldoende aandacht kunnen geven. We werken verder met verticale groepen waarbij de leeftijden van de kinderen variëren van drie maanden tot vier jaar. Ook op deze manier bootsten we het gezin na. Tel daar nog eens bij op dat onze ruimtes een zo huiselijk mogelijk aanzien hebben en je begrijpt dat kinderen zich bij ons vaak direct thuis voelen.”

Op zaterdag 29 mei is de feestelijke opening van BijdeHandjes in Vathorst. Iedereen kan van 10.00 uur - 17.00 uur een kijkje komen nemen in het kinderdagverblijf.

uChristelijke Kinderopvang BijdeHandjes, Valutaboulevard 9, tel. 06-23150027, rianne@bijdehandjes.info. www.bijdehandjes.info

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie