Keurslagerij Jansen, topslagers van huis uit

26 mei 2010 om 00:00 Nieuws

De eisen die de vereniging van Keurslagers aan haar leden stelt zijn hoog. Zowel de bedrijfsvoering als de producten van alle slagerijen worden meerder keren per jaar gecontroleerd, maar Pieter Jansen is daar niet bang voor. ,,We zijn een kwaliteitsslagerij en dat houden we zo, we hebben geen enkele moeite om aan de hoge standaard van de organisatie te voldoen”, vertelt hij. ,,Lid zijn van een dergelijke strenge vereniging brengt verplichtingen met zich mee. Verplichtingen waar wij blij mee zijn, want nu weet iedereen dat het hier een vertrouwd adres is.”

AMERSFOORT - Je hebt slagers en je hebt keurslagers en tot die laatste selecte groep mogen Pieter en Sandra Jansen zich rekenen. Hun slagerij is een winkel waarin zowel de keukenprins(es) als de gemakskok iets lekkers kan vinden. Dit jaar vieren zij het 45-jarige jubileum van hun bedrijf.

Bij slagerij Jansen geloven ze in een goed en betrouwbaar stuk vlees. Jansen: ,,Onze runderen halen we al vijfentwintig jaar van de Harskamp. De koeien daar hebben een goed leven, zomers in de wei in de winter in het stro op stal. Daarnaast importeren we Argentijns rundvlees. De Argentijnse koeien lopen het hele jaar buiten en dat proef je. Het vlees van deze dieren is ook helemaal gemarmerd, dat is dus echt voor de liefhebbers. Voor hen hebben we Argentijnse entrecotes en ossenhaas in huis. Verder hebben we van het Nederlandse rund, de Herman de Blijker steak. Speciaal zo genoemd omdat De Blijker dol is op een goed stuk rundvlees. Het vlees, ribstukken, rijpt gedurende een bepaalde periode in onze koeling, daardoor wordt het boterzacht en kun het bakken als biefstuk.”

Voor het komende voetbalfeest heeft Jansen een keur aan speciale producten en aanbiedingen. ,,Iedere week een Topscorer, daarnaast komen er Grasmatjes, Gele en Rode Kaarten en Kipflips langs. Er is dus genoeg te beleven in de junimaand.”

Vijf jaar geleden startte Jansen met een barbecueservice en nu biedt de slager het complete pakket, van het eenvoudige barbecuepakket tot een volledig verzorgde barbecue. ,,Toen we begonnen met de barbecueservice kregen we zoveel vragen over de bijzaken - dat ging van waar koop je tuinversiering tot waar haal je een ober , dat we alles zelf zijn gaan regelen. En we proberen ook telkens wat nieuws in huis te halen zoals nu de bekende caterplate, die hebben wij dit jaar in het oranje, kijk dat is leuk.”

u Pieter & Sandra Jansen, Keurslager, Euterpeplein 48, 033-4726329, www.jansen.keurslager.nl, www.bbqservice.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie