Geen promotie voor Hoogland

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Daarmee is het seizoen voor de hoogst spelende zondagclub in Amersfoort voorbij en kunnen zij zich op een nieuw seizoen in de tweede klasse gaan richten. De uitschakeling was niet nodig geweest, vond Heerschop. ,,Ik denk dat wij in die twee wedstrijden tegen SVW vijftien kansen hebben gehad en maar 1 keer hebben gescoord. Zij waren effectiever. Van de tien kansen die zij kregen, benutten zij er vijf. Ook vandaag vond ik ons weer de beter voetballende ploeg.”

Tegenstnder SVW’27 twee keer te sterk HOOGLAND - Hoogland is er zondag niet in geslaagd de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. Een grote teleurstelling voor de Hooglanders die de 3-0 achterstand, opgelopen in de eerste confrontatie met SVW’27, voor eigen publiek niet ongedaan wisten te maken. Met 1-2 trokken de mannen van trainer Ronald Heerschop zelfs aan het kortste eind.

door Balt Gmelig

De eerste treffer van SVW, al na een minuut of drie ontstaan na geknoei in de Hooglandse defensie, was het eerste cruciale moment in de bij vlagen leuke ontmoeting voor onverwacht weinig toeschouwers (naar schatting 400). Bart van Barneveld hielp de bezoekers een handje door de bal verkeerd af te spelen. Jan de Bruin kreeg het leer onverwacht in zijn voeten en schoof het speeltuig vanaf een meter of 25 in het onnodig door Sebastiaan Bruins verlaten doel: 0-1.

,,Zo maken wij het onszelf wel ontzettend moeilijk, dacht ik na de eerste minuten”, zei Heerschop na de verloren wedstrijd. ,,Dit was wel ongeveer het slechtst denkbare scenario dat wij voor ogen hadden.”

Het tweede belangrijke moment deed zich in de voorlaatste minuut van de eerste helft voor. Na een overtreding op de doorgebroken Tim Krux mocht Erwin Hermsen vanaf elf meter aanleggen. De verdediger schoot de bal naast het doel van SVW. Voor Heerschop was de strijd na die gemiste strafschop gestreden. ,,Toen was het over en uit.”

In de tweede helft stond het vizier van de Hooglanders ook niet scherp. Met de na lange tijd uitgeschakelde Kevin Heideveld in de ploeg voor Luuk Voorburg kreeg de thuisclub ook na rust voldoende kansen om de achterstand weg te werken. De beste mogelijkheden waren voor Caspar Vijverberg en Heideveld. De gelijkmaker bleef echter uit.

De gasten waren ook in de return productiever. In de 70e minuut kon De Bruin ongehinderd een voorzet van Thijs Draper afronden: 0-2. ,,Ook dat tweede doelpunt was een weggevertje”, vond Heerschop.

Pas in de slotfase wist Vijverberg wel het net van de tegenpartij te vinden. Krux liet op de achterlijn enkele tegenstanders zijn hielen zien. Hij gaf de bal vervolgens op tijd af aan Vijverberg. Dit keer faalde de jeugdige spits niet. Hij redde de eer voor de Hooglanders: 1-2.