Soesterkwartier laat punten glippen

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De korfballers van Soesterkwartier slaagden er afgelopen zondag niet in om de punten in eigen huis te houden. Aan de Dollardstraat werd met 12-6 verloren van Stormvogels. Soesterkwartier begon fel aan de wedstrijd waarin met name het eerste aanvalsvak zich in positieve zin onderscheidde. Er ontstonden lange aanvallen met veel kansen waarbij de Amersfoortse korfbalformatie in de afronding niet altijd het geluk aan haar zijde had. Ondanks dat het eerste verdedigende vak van de thuisploeg stond als een huis, wist tegenstander Stormvogels toch de nodige kansen te creëren die met name tot stand kwamen door het korfbalfenomeen ‘snijden’. Doordat de scheidsrechter dit toe stond, liepen de gasten als snel uit naar een 0-3 voorsprong. Een mooie combinatie tussen Amersfoorters Erwin Geurts en Dennis Lijnsveld werd door laatstgenoemde middel een doorloopbal weliswaar keurig afgerond, maar naarmate de eerste helft vorderde zakte Soesterkwartier steeds meer in. Aanvallend nam niet alleen het baltempo, maar ook de doelpogingen steeds meer af. Ruststand 7-1. Nadat Stormvogels bij aanvang van de tweede helft de voorsprong had uitgebreid (8-1), ging ook de thuisploeg over op ‘snijden’, waarmee het de achterstand terug bracht naar 8-5. Maar wederom verviel de thuisploeg in het spelen van een veel te laag baltempo waardoor Stormvogels zich kon herpakken en met 6-12 de overwinning wist binnen te slepen. Dit onnodige puntverlies hadden de Soesterkwartierders alleen maar aan zichzelf te wijten.