MIA verliest wedstrijd en koppositie

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Ermelo kwam sterk uit de startblokken en noteerde al direct een 2-0 voorsprong, De ploeg strafte onzorgvuldigheden in de korfzone van MIA genadeloos af. Omdat dit een bekend sterk wapen van de Ermeloërs is, was het des te pijnlijker dat MIA het toch liet gebeuren. En nog zo vroeg in de wedstrijd ook. Ook al trok MIA de stand snel gelijk, Ermelo nam meteen weer het heft in handen. Met vijf rake schoten op rij stond de thuisploeg binnen no time op een stevige 7-2 voorsprong. MIA beschikte niet over een dergelijke zuiverheid maar hield de schade voor rust enigszins beperkt. Aanvallend ging het nog wel, maar de afronding liet simpelweg te wensen over. Ruststand 9-6. Ondanks een veldoverwicht en veel kansen kwam MIA in de tweede helft maar moeikijk tot scoren. Toch kroop de ploeg uit Amersfoort langzaam naderbij tot een 10-9 tussenstand. In de slotfase wist MIA veel 100% kansen te creëren, maar kans na kans werd doelpuntloos verprutst. Ermelo liet zich niet opjagen en speelde langdurig op balbezit, waardoor de mentale druk op de MIAnezen alleen maar toe nam. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal vergrootte Ermelo de voorsprong middels een strafworp. Daarop bracht MIA een maximum aantal aanvallers in waarvan alleen de in goede vorm verkerende Anne de Haan de juiste richting wist te vinden. Slechts één doelpoging had hij nodig om van grote afstand toch nog een tegendoelpunt te noteren. Maar het was al te laat: MIA verloor een kansrijke wedstrijd toch terecht met met 11-10.

AMERSFOORT - Door een 11-10 nederlaag afgelopen zaterdag in en tegen Ermelo heeft MIA een mooie gedeelde eerste plaats met dezelfde ploeg moeten opgeven. De MIAnezen hadden zich er op voorbereid dat het geen wonderschone wedstrijd zou gaan worden. Dat de Amersfoortse korfballers zó achter de feiten moesten aanlopen, daar had niemand rekening mee gehouden.