Krappe winst hockeydames

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

De streekderby tegen degradatiekandidaat Soest leek op papier slechts een formaliteit voor AMHC dat haar aanhang in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen nog wilde trakteren op een overheerlijk ‘hockeytoetje’. Bij aanvang van de wedstrijd leek dat aanvankelijk ook te gaan lukken, want AMHC ging gretig van start en wist in de vierde minuut van de eerste helft de 1-0 binnen te slaan door Nicoline Tijsen die een prachtige voorzet van de sterk spelende Amersfoortse aanvoerster Annelieke Brackel fraai afrondde. Maar toen vervolgens in het daaropvolgende kwartier een vijftal strafcorners van de thuisploeg op uiterst knullige wijze werden verprutst en niet één enkel doelpunt opleverden, leek de ploeg de weg kwijt te zijn. Aan agressie en overwicht ontbrak het de keistedelingen overigens geenszins, maar van enig combinatiespel en scorend vermogen was absoluut geen sprake. AMHC mocht in de 27e minuut zelfs van geluk speken dat een aan Soest toegekende strafbal ver naast werd geschoten. Met pijn en moeite wist AMHC vervolgens de voorsprong te verdedigen en sleepte de ploeg zich met onsamenhangend hockey naar het bevrijdende rustsignaal. Coach Hien The benadrukte in de rust dat er rust in het spel moest komen en dat gedane afspraken nagekomen dienden te worden teneinde niet de kous op de kop te krijgen. Alhoewel Soest na rust de eerste aanvallende acties op de mat toverde, stond slecht verdedigen in de derde minuut van de tweede helft bijna aan de basis van de tweede Amersfoortse treffer. Maar de gasten uit Soest, gesterkt door het uitblijven van dat tweede doelpunt, gingen volop in de aanval en creëerden daarbij ook tal van kansen. Tot verbazing van alles en iedereen dat Amersfoort een warm hart toedroeg, was het niet de thuisploeg maar waren het de gasten uit Soest die in de 20e minuut van die tweede helft de gelijkmaker achter AMHC goalie Dion van Vlaanderen poneerden (1-1 door Julie Corsmit). AMHC dat in die fase leek te zijn ingeslapen, ontwaakte uit een boze droom en leek zich te beseffen dat het uit een ander vaatje diende te tappen wilde het niet roemloos ten onder gaan. De ploeg schakelde een tandje hoger, gooide alle remmen los en toverde eindelijk aardig hockey op de mat. Die inspanning werd in de 27e minuut van de tweede helft beloond met een tweede treffer die vanuit een strafcorner door uitblinker Annelieke Brackel feilloos werd binnen geschoten (2-1). Die benauwde voorsprong werd vervolgens over de tijd getild, waarbij vermeldt dient te worden dat de dames uit Soest tot aan het laatste fluitsignaal vochten als leeuwen en zeker een puntje hadden verdiend. Coach Hien The na afloop van de wedstrijd:” Het was zeker niet de beste wedstrijd die we hebben gespeeld. In tegenstelling tot veel goede wedstrijden die we hebben gespeeld maar waar we aan het slot de punten lieten liggen, is het eindresultaat (winst) hier wel positief. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd!”

AMHC kruipt door het oog van de naald AMERSFOORT - In een van de slechtste wedstrijden van het seizoen kroop het eerste dames hockeyteam van AMHC door het oog van de naald. Tegen het als laatste geplaatste en in degradatiegevaar verkerende Soest werd weliswaar met 2-1 gewonnen, maar overtuigen konden de dames van coach Hien The allerminst.