1-1 en 1-2 Erik van Dam

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - Hooglanderveen had voor het begin van het duel tegen Odijk nog een theoretische kans op het kampioenschap van de vijfde klasse H. Winst op Odijk was zondag dan wel noodzakelijk. De Hooglanderveners wonnen het uitduel ook maar dat was niet voldoende. Achterveld rekende in Werkhoven af met Aurora en dat was genoeg voor het vieren van een kampioensfeest.

Hooglanderveen had zich als winnaar van de eerste periode al verzekerd van een plek in de nacompetitie en kan zich daar nu op gaan voorbereiden.

In Odijk lieten de Hooglanderveners alleen in de tweede helft hun ware gezicht zien. In de eerste 45 minuten speelde de ploeg niet best. Een 1-0 achterstand was het gevolg. Hooglandervener Menno Bos kreeg de bal na een vrije trap verkeerd op zijn schoen: 1-0.

Na rust herstelden de gasten zich. Het betere spel leverde twee doelpunten van Erik van Dam op. Vooral de gelijkmaker was een huzarenstukje van de Veense aanvaller.