1-1 Rob Hosman

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zonder belangrijke krachten als Joey Naus (ziek) en Kevin Engelman (weekendje weg) heeft VVZA zondag tevergeefs geprobeerd haar sportieve plicht na te komen. De kampioen van dit seizoen kon de klus tegen promotiekandidaat BFC echter niet tot een goed einde brengen. Met 4-1 trokken de Amersfoorters aan het kortste eind.

Al na vijf minuten liep VVZA achter de feiten aan. Doelman Werner Rijk had geen antwoord op een doelpoging van een Bussummer: 1-0. Maar de bezoekers namen met die stand geen genoegen. Rob Hosman zorgde uit de rebound voor de gelijkmaker: 1-1.

Vlak voor rust nam BFC opnieuw de leiding. Tim Koeman, zoon van Ronald Koeman, werd door Jorrit Smit binnen de beruchte lijnen aan zijn shirt vastgepakt en dat leverde de thuisclub een strafschop op: 2-1.

Na rust probeerde VVZA tevergeefs de tweede competitienederlaag te voorkomen. Kansen kregen de gasten niet meer. Rijk moest nog wel twee keer de bal uit het net halen en daarmee was het verlies een feit.