Slaaggarantie bij Autorijschool Kroeze

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De autorijschool van Harm Kroeze levert al vijftien jaar automobilisten af in Wijk bij Duurstede. Zoon Sander Kroeze gaat dat in het Amersfoortse doen. Met een slagingspercentage tussen de 70 en 80 procent staat Autorijschool Harm Kroeze stevig in de top drie van rijschooltopvijftien.nl

Een van de succesfactoren van de rijschool is volgens Kroeze het feit dat de lessen volgens de RIS methode (Rijopleiding in stappen) gegeven worden. ,,RIS is een aantal jaren geleden ontwikkeld en geïntroduceerd door het CBR. Onze rijschool heeft de methode vanaf het begin omarmd en dat het werkt, blijkt wel uit ons hoge slagingspercentage”, aldus Kroeze: ,,Qua prijs zitten we ook goed, we hebben losse lessen en daarnaast een aantal pakketten.”

,,RIS brengt structuur aan in de in rijlessen en betrekt de leerlingen beter bij het lessen. Je weet precies waar je staat, want de vorderingen worden exact bijgehouden.

Iedere leerling ontvangt een werkboek waarin exact staat beschreven wat er iedere les gaat gebeuren. Aan iemand die dat serieus bestudeert, hoef je dus tijdens de les minder uit te leggen en daardoor blijft er meer tijd over voor de praktijk. En die praktijk is belangrijker dan ooit. Aan een automobilist worden steeds meer eisen gesteld”, vertelt Kroeze: ,,Het verkeer is drukker en iedereen heeft haast. Er is bovendien veel agressie in het verkeer, allemaal elementen waar je als beginnend bestuurder mee om moet leren gaan. En dat is best lastig, ook daar proberen we onze leerlingen zo goed mogelijk op voor te bereiden.”

Gemiddeld beheerst een leerling na veertig tot zestig uur rijles de praktijk goed genoeg om te kunnen slagen. Kroeze: ,,Als ik tegen een leerling zeg dat hij of zij examen kan doen dan doe ik dat alleen maar als ik ervan overtuigd ben dat iemand kan slagen. Bij onze rijschool betekent slaaggarantie daadwerkelijk wat er staat. Wij garanderen dat iedereen die op ons advies het examen ingaat slaagt. Is dat om wat voor reden niet direct bij het eerste examen dan betalen wij het herexamen en slaagt de kandidaat gewoon bij de tweede keer.”

Kroeze: ,,Over die zenuwen wil ik nog wel wat kwijt, iedereen die bij ons lest, sturen wij op een proefexamen. Dat wordt afgenomen door een examinator van het CBR en de verrichtingen zijn identiek aan het reguliere examen. Op die manier proberen we onze leerlingen toch enigszins van hun examenvrees af te helpen. Immers als je weet hoe het gaat, dan hoef je niet meer bang te zijn voor het onbekende.”

u Autorijschool Harm Kroeze, Amersfoort, telefoon 06 - 150 972 25 (Sander), e-mail info@harmkroeze.nl, website www.harmkroeze.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie