0-1 Johan Gelderblom, 2-0 en 4-0 Dirk Jan Beeftink, 3-0 Remco de Jong, 5-0 Dennis Schoonderbeek, 6-0 Joel Brandsen

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Onverwacht is de nacompetitie voor Nieuwland na de overtuigende zege (6-0) op DVVA in beeld gekomen, met de laatste competitieronde nog voor de boeg. Twee concurrenten, SVL en Zevenhoven, zijn nog overgebleven in de strijd om de derde periode waarvoor de Amersfoorters inmiddels acht punten hebben verzameld.

Juist tegen een van die twee ploegen moet Nieuwland komende zaterdag aantreden. De formatie van trainer Bert de Vries mag in de uitwedstrijd tegen SVL in Langbroek in ieder geval geen misstap maken en moet met een driepunter naar huis terugkeren.

Op sportpark Nieuwland toonde de thuisploeg tegen DVVA aan in vorm te zijn. De bezoekers werden gedeklasseerd en waren na de eerste 45 minuten al verslagen door doelpunten van Johan Gelderblom (1-0), Dirk Jan Beeftink (2-0) en Remco de Jong (3-0).

Na rust kwam die voorsprong niet echt in gevaar en slaagde de thuisclub er in het slotkwartier nog in drie keer te scoren. De schutters waren Beeftink (4-0 uit een strafschop), Dennis Schoonderbeek (5-0) en Joel Brandsen (6-0).