1-1 en 3-2 Sander Schut

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een verzwakt KVVA heeft zondag in en tegen Schalkwijk geen kans gezien een of meerdere punten in de wacht te slepen. Met een 3-2 nederlaag moesten de Amersfoorters op vreemde bodem genoegen nemen. Herman en Jan Struijk, in de vorige competitieronde tegen APWC (3-3) nog de gevaarlijkste KVVA aanvallers, waren door een schorsing (Herman) en ziekte (Jan) niet van de partij. Dat scheelde een slok op een borrel want zonder dat behendige tweetal was de Amersfoortse aanval veel minder waard. Vooral in de eerste helft was dat merkbaar. Geen enkele kans kon voor de gasten worden genoteerd. Na een minuut of twintig had de thuisploeg de leiding genomen: 1-0. Met die stand gingen beide teams rusten. Na rust liet KVVA een wat ander gezicht zien. Onverwacht kregen de bezoekers een strafschop toen Chris Metaal de bal tegen de hand van een tegenstander schoot. Met dat cadeautje had Sander Schut geen moeite: 1-1. Uit een counter nam Schalkwijk weer de leiding: 2-1. Toen niet lang daarna de thuisclub voor de derde keer scoorde, was het duel beslist. In de slotfase zorgde Schut met een kopbal voor 3-2, uit een voorzet van de enige Struijk (Phillip) die in Schalkwijk van de partij was.