Degradatie Cobu Boys een feit

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Cobu Boys had nog een heel kleine kans op een langer verblijf in de derde klasse. Valleivogels moest eveneens winnen om op de vijfde plaats in 3D te kunnen eindigen, een plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

AMERSFOORT - Het doek is voor Cobu Boys gevallen en Valleivogels promoveert dit seizoen niet. Dat is de uitkomst van het onderlinge duel tussen beide teams, zaterdagmiddag op een zonovergoten sportpark Zielhorst. Met alleszeggende cijfers (1-7) waren de Scherpenzelers een maatje te groot voor de nu gedegradeerde Amersfoortse club. door Balt Gmelig

De formatie van interim trainer Menno van Ginkel deed wat van de ploeg verwacht mocht worden en had de wedstrijd al snel beslist. Binnen vijf minuten vonden Peter Westerhuis en Alex van Eem het net van de tegenpartij. Beide spelers konden ongehinderd Cobu Boys doelman Seth van Leersum onder vuur nemen, in de tweede en vijfde minuut: 0-2.

Die klap kwam Cobu Boys niet meer te boven. Slecht spaarzaam verschenen de aanvallers van de thuisclub voor de nauwelijks geteste Valleivogels doelman Wilbert Pastoor. Alleen in de derde minuut moest hij optreden toen Damion Dekkers de sluitpost onder vuur nam. Pastoor liet zich niet passeren.

Dat was ook het enige wapenfeit van de Amersfoorters die blij mochten zijn dat de score in de eerste helft geen dramatische vorm aannam. Alleen Ed van Leenen liet de meegereisde aanhang van de Scherpenzeelse club nog een keer juichen. De oud-speler van Hooglanderveen stond na een door Rachid Lary genomen hoekschop op de goede plek om de bal in de touwen te koppen: 0-3.

De tweede helft stelde niet veel meer voor. Invaller Remco van Ginkel schoot al snel raak: 0-4. Daarna redde Elwin de Vries de eer voor de thuisclub maar nog in dezelfde minuut bracht Lary het verschil weer op vier treffers. Uiteindelijk bepaalde Van Eem met zijn tweede en derde doelpunt de uitslag van het eenzijdige treffen op 1-7.

Voor Valleivogels waren de druiven zuur omdat ook die score te weinig was om het seizoen goed te kunnen afsluiten. Concurrent Hercules was te sterk (0-5) voor Dalto en verzekerde zich daarmee van het competitietoetje. ,,We hebben onze doelstelling voor dit seizoen niet gehaald”, moest Van Leenen concluderen.

Voor Dalto was het verlies niet erg. De Driebergse ploeg hield Cobu Boys achter zich. Na de nederlaag (1-2) begin van deze maand op eigen veld tegen Scherpenzeel was de degradatie voor interim trainer Jan van Leijenhorst geen verrassing meer. ,,Toen is er iets in de groep geknakt. Ik heb daarna nog wel geprobeerd ze over dat dode punt heen te helpen maar dat is dus niet gelukt. De chemie was weg. Volgend seizoen dan maar een klasse later met een nieuwe lichting en dan opnieuw beginnen”, aldus de oefenmeester die dan zelf weer een stapje terug doet om plaats te maken voor Iman Evre, de huidige trainer van HVC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie