0-1 Yannick de Vries

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het op 1 mei aanstaande 40 jarige VOP kreeg van het eerste team alvast een prachtig cadeau: rechtstreekse promotie naar de derde klasse! In een rechtstreekse confrontatie waarin voor beide ploegen promotie op het spel stond, was het VOP dat in Doorn concurrent SVMM met 0-1 de baas bleef en door verlies van Musketiers in de laatste wedstrijd van het seizoen promoveerde naar de derde klasse. De aanhang van VOP die met een bus naar Maarn was afgereisd, zag twee teams die bol stonden van de spanning en dat ook in het spel etaleerden. VOP begon weliswaar sterk, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg ook SVMM meer grip op het spel en golfde de wedstrijd heen en weer. In de 33e minuut was het Yannick de Vries die uit een prachtige aanval genadeloos inschoot (0-1). Dat was ook tevens de ruststand. Na rust een agressief spelend SVMM dat kans na kans creëerde maar die vaak zag strandden op een goed keepende VOP goalie Onno Cornelissen. VOP dat in de counter nog wel een paar mogelijkheden kreeg, speelde de wedstrijd verdedigend beheerst uit en gaf de winst niet meer uit handen. Een geweldig resultaat voor VOP dat een zwakke start van het seizoen goed afsloot.