Geen nieuwbouw Amerhorst

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De sloop- en nieuwbouwplannen voor de driehoek Kelvinstraat, Cartesiusstraat en Bosweg zijn in ieder geval voor de eerstkomende acht tot tien jaar van de baan. Woningbouwcorporatie Alliantie Eemvallei is er niet in geslaagd om met het bestuur van woonzorgcentrum Amaris De Amerhorst tot overeenstemming te komen over de financiën. De Alliantie moet zich nu opnieuw beraden over planontwikkeling in de buurt.

Bewoners en omwonenden hebben van woningcorporatie de Alliantie Eemvallei een brief ontvangen over de beëindiging van de planontwikkeling in de wijk.

Het was de bedoeling om samen met zorg- en welzijnspartijen een Woonservicegebied te realiseren in het plangebied Kelvinstraat e.o. De Amerhorst had een nieuw gebouw nodig en wilde dat samen met de Alliantie zoveel mogelijk midden in de buurt realiseren; in ieder geval aan de andere kant van de Bosweg. Dit was een belangrijke reden voor de ontwikkeling van de plannen en daarmee voor de voorgenomen sloop van 101 woningen in de wijk. Het streven van de Alliantie was om nieuwe, rolstoeltoegankelijke woningen te realiseren voor de buurt.

De woningcorporatie gaat zich nu opnieuw beraden over hoe een Woonservicegebied en levensloopbestendige nieuwbouwwoningen op een andere wijze gerealiseerd kunnen worden in de buurt. Dit zal nu echter niet op korte termijn kunnen gebeuren.

Men zal opnieuw moeten beginnen met planontwikkeling en dat zorgt voor een aantal jaren uitstel van de uiteindelijke uitvoering. Dat past slecht in de planning die al voor andere buurten is gemaakt, waardoor extra vertraging ontstaat.

De Alliantie Eemvallei biedt in haar brief aan betrokkenen excuses aan voor het feit zij zo lang in onzekerheid moesten blijven over de toekomst van hun woning. De eerstvolgende onderhoudsbeurt is, volgens het oorspronkelijke schema, over drie jaar gepland. De bewoners krijgen nu echter als kleine tegemoetkoming de gelegenheid om op korte termijn, tegen huurverhoging, wel alvast isolatieglas te laten aanbrengen. Medewerkers van de Alliantie Eemvallei houden volgende week woensdag spreekuur in de wijk voor de betrokken huurders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie