APWC rolt Schalkwijk op

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

SCHALKWIJK - Om nog een kleine kans op een plaats in de nacompetitie te behouden, moest vierdeklasser APWC donderdagavond in en tegen Schalkwijk geen misstap maken. De Amersfoorters deden wat van hen tegen de al gedegradeerde thuisclub verwacht mocht worden en dat was winnen, het liefst met grote cijfers.

De minst slechte ploeg trok met 0-5 aan het langste eind. Met een veldspeler (Leroy Baum) in het doel voor Wesley van Beekhoven die door een file te laat in Schalkwijk arriveerde, begon APWC goed aan het duel. Na een minuut of tien opende Emile Brouwer de score: 0-1.

Pas vijf minuten voor het rustsignaal volgde nummer twee. Rick Schopping werd binnen de beruchte lijnen gevloerd waarna Michael Ouwerkerk vanaf elf meter mocht aanleggen: 0-2.

In de tweede helft ging APWC wat beter acteren. Drie doelpunten waren het gevolg. In de laatste twintig minuten waren Thijs Grift en Ouwerkerk (2) de schutters waardoor de bezoekers met een 0-5 overwinning naar huis konden terugkeren.