1-0 Roy Tomassen

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een plek in de nacompetitie is voor Hoogland een stuk dichterbij gekomen na de winst zondag op de Koninklijke HFC. Met gering verschil (1-0) bleven de Hooglanders op eigen veld aan de goede kant van de score. De winnende treffer viel pas in de slotseconden van de wedstrijd.

Hoogland en Kon. HFC deden 90 minuten lang niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft waren de meeste kansen voor de thuisclub maar kregen de bezoekers uit Haarlem de beste scoringsmogelijkheden. Hoogland doelman Sebastiaan Bruins voorkwam een doelpunt voor de gasten en aan de andere kant was ook zijn collega niet te passeren, ondermeer na een lobbal van Caspar Vijverberg.

In de tweede helft was er opnieuw krachtsverschil te zien. In de slotfase mocht Roy Tomassen van trainer Ronald Heerschop zijn opwachting maken en dat bleek een gouden greep te zijn. Na een gemiste kopkans werd de invaller matchwinner in de blessuretijd. Uit een hoekschop, genomen door Florian Lammers, zag Tomassen bij de tweede paal kans de bal in het doel van de tegenpartij te werken: 1-0. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en dat vonden de winnaars niet erg.