KVVA en APWC delen punten: 3-3

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

KVVA had aan dat ene punt niet veel omdat de ploeg niet meer kon degraderen. Dat was drie dagen eerder duidelijk geworden na de uitslag van het inhaalduel tussen Batavia en BFC. Die wedstrijd eindigde in 2-2 waardoor KVVA drie ronden voor het einde van de competitie al zeker was van een langer verblijf in de vierde klasse.

AMERSFOORT - De alleen nog voor APWC belangrijke stadsderby tegen KVVA heeft zondag op de Dollardstraat geen winnaar opgeleverd. In een leuke ontmoeting scoorden beide Amersfoortse teams drie keer: 3-3. door Balt Gmelig

APWC had ook geen degradatiezorgen meer maar de ploeg was nog wel in de race voor een klassering (vijfde plaats op de ranglijst) die dit seizoen recht geeft op een plek in de nacompetitie. Na de teleurstellende remise tegen de plaatsgenoot geloofde ook trainer Harry Oussoren niet meer in een verlenging van de competitie voor de Keerkring bewoners. ,,De vijfde plaats is nu geen doel meer. Dan hadden wij vandaag moeten winnen.”

De drie kleinste mannetjes op het veld, APWC’er Thijs Grift en de KVVA’ers Jan en Herman Struijk, namen zondag de gehele productie voor hun rekening. Na een kwartier opende Grift de score. Scheidsrechter Rozendaal reageerde niet toen KVVA verdediger Sander Schut zijn directe tegenstander Emile Brouwer een duw in de rug gaf. Grift profiteerde daarvan. Hij mocht van de arbiter doorgaan en haalde vanaf een meter of twintig verwoestend uit: 0-1.

Amper vijf minuten later had KVVA al een antwoord. Jan Struijk werd door ploeggenoot en familielid Phillip Struijk prima aangespeeld. De spits liep goed door en passeerde doelman Wesley van Beekhoven met een fraaie lobbal: 1-1.

De wedstrijd kon daarna alle kanten op. Op slag van rust nam APWC opnieuw de leiding. Grift was de verdedigers van KVVA weer te snel af en verraste KVVA doelman Eelco van Norden met een laag schot in de hoek: 1-2.

Ook na rust bleef de wedstrijd het aanzien waard. De naar schatting 500 toeschouwers die op de stadsderby waren afgekomen, kregen nog drie doelpunten te zien.

Een kwartier na de pauze viel de vierde treffer, dit keer voor de thuisclub. De schutter na een vloeiende KVVA aanval was dit keer Jan Struijk. Via Phillip en Herman Struijk kwam de bal voor de voeten van de balvaardige aanvaller die Van Beekhoven passeerde en de bal in het lege doel deponeerde: 2-2.

Aan een remise had APWC niets. De ploeg moest winnen en slaagde er een kwartier voor tijd ook in de thuisclub opnieuw op achterstand te zetten. Grift was voor de derde keer succesvol: 2-3.

De KVVA’ ers voelden echter niets voor een nederlaag op eigen veld. Herman Struijk profiteerde in de slotfase van een fout in de APWC verdediging en bezorgde zijn ploeg nog een punt.