1-1 Rini Polhout, 2-1 Stefan Heining

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het duel in de onderste regionen van de vierde klasse F tussen De Posthoorn en het Utrechtse EDO heeft zaterdag op de Bokkeduinen geen winnaar opgeleverd. De Amersfoorters gaven in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen (2-2).

Met die uitslag hield de formatie van trainer Rob Snijders die al druk bezig is met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, de nummer voorlaatst op de ranglijst achter zich.

Over de eerste helft kon de thuisclub niet tevreden zijn. De Posthoorn speelde slecht en mocht met een 0-1 achterstand niet klagen. Donderspeeches van de begeleiding in de rust misten hun uitwerking niet. De Posthoorn toonde in het tweede bedrijf een ander gezicht.

In de 52e minuut wees de scheidsrechter naar de stip omdat Jeffrey Kaspers een scoringskans was ontnomen. Rini Polhout kwam uit zijn doel om de strafschop te benutten (1-1). Nummer twee liet niet lang op zich wachten. De schutter was een andere doelman. Stefan Heining, sinds een aantal weken speler, schoot de bal in de hoek van het EDO doel (2-1).

Na de gelijkmaker in de 77e minuut kreeg De Posthoorn nog genoeg kansen om te winnen maar Berry Peeters en Floris van Buren faalden in de afwerking.