MIA behouden voor tweede klasse

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Keistad blijft ook volgend zaalseizoen verzekerd van korfbal op niveau. Met een ijzersterke eindspurt heeft MIA namelijk lijfsbehoud in de 2e klasse afgedwongen. In de laatste beslissingswedstrijd op neutraal terrein in Zuidwolde werd Ritola uit Zuidlaren met 18-11 overtuigend opzij gezet. De slotfase van de zaalcompetitie was voor MIA ongekend spannend. Dankzij een eclatante overwinning (17-9) op RDZ uit Zeist de week er voor, was de extra beslissingswedstrijd tegen Ritola nodig om binnen de eigen poule de definitieve rangorde te bepalen. Vanwege het grote belang van deze ontmoeting reisden vele supporters van beide ploegen mee naar Zuidwolde. In het eerste deel van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Het lukte MIA goed om de meest scorende spelers van Ritola aan banden te leggen. Maar ook Ritola liet van zich horen door in de rebound veel duels te winnen, normaliter een machtig wapen van MIA. Vanaf de 20e minuut op een stand van 5-5 voerden de Amersfoorters de boventoon. De zwakke plekken van Ritola werden langzaam zichtbaar, waardoor MIA slimmer op zoek kon gaan naar de juiste kansen. Met onder meer een hoog baltempo bouwde MIA voor rust een nette 9-6 voorsprong op. Na rust opende Ritola scherp. Met een mooie ingestudeerde doorbraak in de eerste minuut rondde de ploeg een vrije bal prima af. MIA liet zich echter niet gek maken en ging op dezelfde lijn door als in het eerste bedrijf. Met de enen doorbraak na de andere werd Ritola het nakijken gegeven en in de afronding was MIA ditmaal wél scherp. Het laatste kwartier, gesterkt door het kabaal en het gezang op de tribunes, speelde MIA de wedstrijd geduldig uit naar een eindstand van 18-11. Doelpunten MIA: Gerdien Blok 6, Remco van Woudenberg 5, Eline van Ballegoijen 2, Bobby Perrels 2, Juliet Schoorlemmer 1, Roy Staal 1 en Frank v/d Wiel eveneens 1.