zaak

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,We verkopen veel apart behang en de omvang van onze collectie is waarschijnlijk uniek in Amersfoort en omstreken. In onze winkel liggen 150 behangstaalboeken van gerenommeerde Nederlandse merken.”

AMERSFOORT - Dit negentig jaar geleden opgerichte familiebedrijf staat stevig met zijn benen in de 21e eeuw. Een verfmachine met circa dertigduizend kleuren in zijn geheugen een unieke collectie behang en een gedegen advies, de onderneming van de familie Labrie heeft het allemaal in huis. Behang is weer helemaal in en bij Labrie hebben ze dan ook een enorme collectie. ,,Behang is al een hele tijd hot”, vertelt Philip Labrie: ,,Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog hipper wordt dan het nu al is.”

,,Een aanzienlijk deel van de collectie staat op onze website. Deze website is een natuurlijk verlengstuk van onze winkel geworden, we kunnen niet meer zonder. Veel klanten kijken eerst op de site. Aan de hand van de behangfoto’s krijgen ze een idee welke stijl het beste bij hen past. Daarna komen ze naar de winkel om dingen zoals de textuur van het behang en het materiaal te voelen. Ook zijn er bestellingen via onze website, niet alleen uit Nederland, zelfs uit tien andere Europese landen. Onze webwinkel is net als de echte winkel helemaal full service.”

Dertigduizend kleuren zitten er in het geheugen van de Leonardo Robot verfmengmachine. ,,Het kunnen er ook best achtentwintigduizend of misschien wel tweeëndertigduizend zijn”, aldus Labrie: ,,Feit blijft dat het er gewoon heel veel zijn. We werken alleen met kwalitatief hoogwaardige verfmerken, alle merken voldoen aan de laatste milieueisen dat spreekt vanzelf. Voor het bepalen van de juiste kleur werken met de zogenaamde zesduizend kleurenmap. Die werkt het beste, we kunnen ook de kleur van bijvoorbeeld een lap gordijnstof inscannen, maar onze ervaring is dat je dan qua kleur er nooit precies bij komt. De kleurenkaart werkt beter.”

Persoonlijk advies is een van de speerpunten van de verfspeciaalzaak. Labrie: ,,We zijn sterk in verftechnisch advies en in kleuradvies. Wanneer je schilderwerk echt goed aan wilt pakken, moet je je eerst goed verdiepen in de technische aspecten van de verfsoort. Welke verf is geschikt voor dat wat je wilt schilderen en verdraagt die verf zich met de ondergrond. Allemaal essentiële vragen. Ook kleuradvies kan handig zijn, je wilt natuurlijk wel dat het schilderwerk past bij de rest van de inrichting. Wij hebben hier zoveel ervaring dat we redelijk goed de thuissituatie van de klant in kunnen schatten en daarin kunnen adviseren. Wanneer de klant liever thuis een kleuradvies wil, kan dat ook. Karla Labrie heeft zich hierin gespecialiseerd.”

u Labrie Verfspeciaalzaak, Leusderweg 113-115, 033 - 4613777, www.labrie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie