0-1 Remco van den Berg

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - De belangrijke krachtmeting tussen Hooglanderveen en Achterveld heeft zondag een verrassende winnaar opgeleverd. In Hooglanderveen werd de sterker geachte thuisclub door Achterveld met minimaal verschil (0-1) verslagen.

Zo verrassend was de uitslag misschien ook niet omdat de Achtervelders onder leiding van trainer Rene Ribberink aan een sterke opmars bezig zijn. Door de minste verliespunten van alle ploegen in de vijfde klasse H heeft Achterveld nu de beste papieren op het kampioenschap.

Met de driepunter in Hooglanderveen mochten de bezoekers overigens niet klagen. Op basis van het vertoonde spel had de formatie van trainer Bert van den Brom wel een gelijkspel verdiend. Na de eerste 45 minuten had Hooglanderveen al een voorsprong kunnen hebben als Achterveld doelman Robin van Ruitenbeek niet twee goede reddingen had verricht.

In de tweede helft was Rik van de Brink in de 70e minuut dicht bij de openingtreffer. De Achtervelder had met een vrije trap bijna succes. De paal voorkwam echter een doelpunt voor de gasten. In de 85e minuut was het wel raak. Invaller Remco van de Berg zorgde met een kopbal voor de winnende treffer: 0-1.