HVC doet met winst goede zaken

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Almere bezorgde HVC niet al teveel problemen, met uitzondering van de beginfase. Toen mocht HVC blij zijn dat de gasten na zestien minuten niet op voorsprong kwamen. Een inzet van een Almeerder belandde op de paal. Verder hield de thuisclub de Almeerders goed in bedwang.

AMERSFOORT - HVC heeft een prima weekend achter de rug. De Amersfoorters zagen zondag, na de mooie winst (3-0) op FC Almere, met genoegen dat een andere concurrent om de titel in de vijfde klasse G, Faja Lobi, drie punten had ingeleverd. Daardoor staat HVC nu in verliespunten gelijk met de lijstaanvoerder en dat met de ontmoeting tegen die ploeg op paasmaandag voor de boeg.

Vier minuten voor rust opende Mohammed Özturk de score. De HVC’er passeerde een tegenstander en verraste ook de doelman van de tegenpartij: 1-0. Tien minuten na de hervatting liet Henk Baum nummer twee aantekenen: 2-0. Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken en kon Jochem van Koot in de slotfase de eindstand op 3-0 bepalen.

Het duel tegen Almere was de eerste van drie cruciale wedstrijden voor HVC. Almere is een van de concurrenten voor de koppositie. De uitwedstrijd had HVC eerder dit seizoen overtuigend gewonnen (7-3), maar zondag ging het niet zo makkelijk.

HVC begon met de wind in de rug en gebruikte dat voordeel door afwisselend de korte en lange bal te hanteren, wetende dat door het leer veel en snel rond te laten gaan je de defensie van Almere pijn kon doen.

Almere was defensief ingesteld en loerde op de counter. HVC miste voorin de scherpte om de juiste keuzes te maken. Zo had Apos Dogan de kans op 1-0 toen hij vrij voor de doelman gezet werd. Hij koos voor een stiftbal die over het doel van Almere verdween.

Aan de andere kant moest Paul Fokkens een paar keer ingrijpen, maar eens temeer bewees hij een betrouwbare doelman te zijn. De enige keer dat hij geen antwoord had op een schot, bracht de paal redding.

HVC voerde de druk steeds meer op maar scoren deden de Zielhorst bewoners maar niet. Het doelpunt kwam pas na 41 minuten. Een uittrap van Fokkens belandde bij Geoff de Lange die de achterlijn haalde. Hij bereikte met een voorzet Özturk die behendig van een tegenstander wegdraaide en daarna de doelman passeerde: 1-0.

Na rust kwam HVC sterk uit de kleedkamer en zette Almere gelijk vast. Van Koot en Jacky Baauw zagen hun doelpogingen mislukken. In de 51e minuut omspeelde De Lange enkele tegenstanders en trok de bal voor. Voor het doel stond Baum geheel vrij. Hij had wel oren naar dit buitenkansje en liet het scorebord aanpassen.

HVC ging op zoek naar de 3-0 om de wedstrijd op slot te gooien, maar de thuisploeg moest er wel voor waken niet tegen een onnodig doelpunt aan te lopen. De verdediging stond echter als een huis en twijfelen aan de winst deed eigenlijk niemand meer. Het publiek moest tot de 81e minuut wachten alvorens ze weer konden applaudisseren. Uit een scrimmage liet Van Koot nummer drie aantekenen.

Het paasweekend wordt nu belangrijk voor HVC met op zaterdag de strijd met concurrent ’t Goy en maandag de topper tegen Faja Lobi.