AZ&PC komt net tekort

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Velen waren naar het Amersfoortse sportfondsenbad getogen om getuige te kunnen zijn van de topper tussen de nummer vier (AZ&PC) en de koploper in de hoofdklasse Widex GZC Donk met Robin van Galen als coach.

Ondanks verlies een gedegen prestatie AMERSFOORT - In een bomvol sportfondsenbad kwam waterpolo hoofdklasser AZ&PC maar net tekort tegen koploper Widex GZC Donk. De Amersfoortse formatie onder leiding van coach Arie van de Bunt verloor weliswaar met 7-10, maar leverde desalniettemin een prestatie van formaat en liet zien dat het een ploeg is die absoluut thuishoort in de (sub)top van de hoofdklasse.

door Huub van Aerssen

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij het kampioenschap van de jongens onder 15 jaar en de jongens onder 19 jaar. Beide Amersfoortse teams kregen onder luid applaus de kampioensbeker(s) uitgereikt en genoten zichtbaar van de felicitaties van de ‘grote mannen’. Alhoewel AZ&PC al vroeg in de eerste periode de eerste treffer moest incasseren, bleef de ploeg alert spelen wat in de vijfde minuut de 1-1 betekende door een doelpunt van Ton van der Velden die van afstand binnen schoot. De jonge Amersfoortse goalie Redmar Poortstra (vervanger van de nog steeds geblesseerde Bart Pol) begon steeds meer een hoofdrol voor zich op te eisen en verrichtte in de eerste acht minuten enkele goede reddingen. Met een voorsprong van 2-4 voor Donk werd de eerste periode afgesloten. Ook in de tweede periode een ontketende Poortstra, die een grotere achterstand in de beginfase kon voorkomen. Met halverwege een tussenstand van 4-6 (twee treffers van Matthijs Lucas), was de wedstrijd nog prima in evenwicht en liet de thuisploeg zien dat het tot goed waterpolo in staat is.

In de derde periode eigenlijk eenzelfde beeld met een goed zwemmend AZ&PC dat zeker niet onder deed voor Donk. Dat ook topcoaches zich niet met de leiding dienen te bemoeien ondervond Robin van Galen die halverwege de derde periode door het goed leidende scheidsrechtersduo wegens ‘gemekker’ het bad onder protest moest verlaten. Met een tussenstand van 6-8 werd begonnen aan de vierde en laatste periode en was er voor AZ&PC nog van alles mogelijk. Maar de inspanningen van de drie eerdere perioden werden nu bij de thuisploeg merkbaar. Donk zwom binnen zes minuten naar een 6-10 voorsprong en stond die vervolgens ook niet meer af.

Kort voor tijd kon AZ&PC nog wel dichterbij komen tot 7-10, maar daarmee was voor de Amersfoorters de koek op. Ondanks dit verlies een prestatie van formaat, met een absolute hoofdrol voor de jeugdige AZ&PC goalie Redmar Poortstra.

De Amer kansloos tegen ENC

De waterpoloheren van De Amer kregen afgelopen zaterdag een dik pak slaag van opponent ENC Arnhem. Met maar liefst 26-10 werd de ploeg van coach Zeger Eijer het Arnhemse bad uitgeveegd. Alhoewel De Amer in de eerste periode nog enigszins in de buurt kon blijven, werd het vervolgens prijsschieten voor de thuisploeg. Bijna iedere aanval werd door de Arnhemmers afgerond met een doelpunt.

De Amer probeerde het wel maar verloor door een goede pressing van ENC vaak te snel de bal, waardoor lang niet alle aanvallen serieus konden worden opgezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie