Oplevering Plantsoen-West vertraagd

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

De plek waar de vijver moet komen, ziet er op dit moment nog uit als een bouwput: een groot betonnen blok omringd door meters hekwerk. Verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat de opleverdatum niet gehaald is. ,,Voornamelijk de vorst was een vervelende factor in het proces”, zegt verantwoordelijk wethouder Hans van Daalen. ,,Door de vorst konden de graafwerkzaamheden niet doorgaan, wat voor vertraging zorgde.” Naast de vorst was er ook een probleem met de levering van de stenen. ,,De kwaliteit van de geleverde stenen was onder de maat, dus die hebben wij als gemeente afgekeurd. We wachten op dit moment op de juiste stenen.”

BINNENSTAD - De oplevering van het nieuwe Plantsoen-West in Amersfoort, die gepland stond in het voorjaar van 2010, loopt vertraging op. De belemmeringen doen zich voornamelijk voor in de laatste fase van het renovatieproces, de aanleg van de vijver voor het gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) aan het Smallepad.

door Resy Vermeltfoort

De vijver is een belangrijk onderdeel in de renovatie van de historische groengordel om de binnenstad. Het stilliggende water verwijst naar de beek, die op dezelfde plek vroeger naar de Eem stroomde. De vijver komt voor het prestigieuze gebouw aan het Smallepad te liggen, waar sinds juni 2009 de RCE is gevestigd. ,,Het is de bedoeling dat het gebouw en de vijver een eenheid vormen”, zegt wethouder Hans van Daalen. ,,De vijver is precies zo geplaatst dat het gebouw weerspiegelt in het stille wateroppervlak.”

Wanneer de oplevering van het Plantsoen-West precies zal plaatsvinden is onbekend. Naar verwachting zal nog voor de zomer de laatste steen worden gelegd.

:Kijk op www.DeStadAmersfoort.nl voor een videoverslag

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie