1-1 eigen doelpunt Breukelen

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tweedeklasser Nieuwland heeft zaterdag tegen Breukelen, de nummer twee op de ranglijst, geen loon naar werken gekregen. De formatie van trainer Bert de Vries ging in de blessuretijd met 1-2 de boot in.

De Amersfoorters lieten zich tegen de kampioenskandidaat van hun beste kant zien. Zij speelden beter dan de bezoekers die halverwege de eerste helft tegen de verhouding in de leiding namen: 0-1.

Nog voor rust vond Peter Koelewijn het net van de tegenpartij maar zijn doelpunt vond geen genade in de ogen van de dienstdoende scheidsrechter. De arbiter had een overtreding van de Nieuwland speler geconstateerd.

In de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisclub. Gescoord werd er echter pas in de 87e minuut. Een voorzet van Koelewijn werd door een speler van Breukelen in zijn eigen doel gewerkt: 1-1. Een meevaller voor de thuisclub die echter niet lang van de gelijkmaker kon genieten. Vier minuten later werd een kopbal Nieuwland noodlottig: 1-2.