1-1 Jan Vinke, 1-2 Reinout de Jonge

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de tweede keer dit seizoen heeft CJVV de voetballers van Sterrenwijk een onaangename verrassing bezorgd. De Amersfoorters bleven de koploper in de derde klasse opnieuw de baas, dit keer met 1-2 in Utrecht.

Eerder dit seizoen had CJVV in eigen huis al met 4-2 van de Utrechters gewonnen. Precies op de 90e verjaardag van de zaterdagclub keerden trainer Jos Krikke en de zijnen met een fraaie driepunter terug van een bezoek aan de Domstad.

Na tien minuten leek een zege voor CJVV nog ver weg toen Sterrenwijk de score opende: 1-0. Maar wie anders dan Jan Vinke, sinds kort terug in de selectie van CJVV, zorgde na 28 minuten voor de gelijkmaker. De routinier nam de bal ineens op zijn pantoffel: 1-1. Daarna verzuimden de gasten het duel voor rust al te beslissen. Zij lieten veel kansen onbenut.

Meteen na de hervatting kreeg CJVV opnieuw een aantal scoringsmogelijkheden maar ook die leverde geen doelpunt op. De winnende treffer kwam er echter toch. In de 75e minuut zorgde Reinout de Jonge uit een rebound voor grote vreugde in de Amersfoortse gelederen: 1-2.