1-0 Herman Struijk, 1-1 Richard Moore, 2-1 Danny van Hoeijen, 2-2 Robin Hardeman (eigen doelpunt), 2-3 Henk Baum, 2-4 Richard Moore

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het is Amsvorde opnieuw gelukt de stadsderby tegen KVVA te winnen. Na de 2-1 winst eerder dit seizoen op sportpark Nimmerdor volgde zondag op de Dollardstraat een 2-4 overwinning voor trainer Fillie Kraak en de zijnen.

Cruciaal in het duel was de rode kaart die KVVA’er Danny van Hoeijen enkele minuten na de rust moest incasseren. Dezelfde speler had voor de pauze KVVA nog aan een 2-1 voorsprong geholpen.

Met een man minder kreeg de thuisclub na het rood voor Van Hoeijen nog drie doelpunten te incasseren. KVVA’er Robin Hardeman was zo ongelukkig om de bal in zijn eigen doel te werken, later gevolgd door een treffer van Henk Baum: 2-3. Daarna bepaalde Richard Moore de eindstand op 2-4 en boekte Amsvorde de eerste broodnodige driepunter in 2010.

KVVA was goed aan de wedstrijd begonnen. Herman Struijk opende al snel de score: 1-0. Niet veel later kwam Amsvorde al langszij dankzij een door Moore benutte strafschop: 1-1.