‘Rel rond Omroep Amersfoort’

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Zonder enige vorm van overleg had het bestuur besloten dat Omroep Amersfoort in de maand maart niet op televisie te zien zou zijn. Via het tv-kanaal van Omroep Amersfoort wordt de televisieprogrammering van RTV Utrecht doorgegeven. Het was reden voor Kruyt om het omroepbestuur op het matje te roepen. ,,Ze hebben hun excuses aangeboden dat ze ons niet hebben ingelicht’’, zegt Kruyt. ,,Ze hebben iedereen wel erg overvallen. Ook de politieke partijen die advertenties wilden zetten.’’ Kruyt heeft de verzekering gekregen dat die advertenties allemaal door de Omroep worden geplaatst.

Geen eigen uitzendingen in de maand maart AMERSFOORT - ,,RTV Utrecht gaat de komende week heel veel extra aandacht besteden aan de verkiezingen in Amersfoort’’, zegt wethouder Kruyt. Hij kreeg deze toezegging van het bestuur van Omroep Amersfoort, dat hij maandag op het gemeentehuis ter verantwoording had geroepen.

door John Spijkerman

Omroepvoorzitter Ben Groenendijk erkent dat er sprake is geweest van een gebrekkige communicatie. ,,Dat hadden we beter moeten doen.’’ In het gesprek met Kruyt vertelde het omroepbestuur dat Omroep Amersfoort in een lastige overgangsperiode zit. Dat er in de maand maart geen uitzendingen zijn heeft te maken met de ingrijpende reorganisatie die de Omroep met ingang van 1 april doorvoert. ,,We moeten daar organisatorisch en redactioneel voorbereidingen voor treffen’’, vertelt secretaris Kees Groothuijs van het Omroepbestuur.

Kruyt was aanvankelijk woedend en vond dat Omroep Amersfoort gewoon door moest gaan met het verzorgen van uitzendingen. De wethouder oordeelde dat de omroep een prestatie-overeenkomst heeft met de gemeente waar ze ze zich aan moet houden. Na het overleg met het omroepbestuur klinkt Kruyt een stuk gematigder. ,,Ik blijf niet boos. De hamvraag is wat in de overgangsperiode de kwaliteit wordt van de uitzendingen en of er na 1 april meer kwaliteit komt. Als het beter wordt, vind ik het prima.’’

Het Omroepbestuur heeft RTV Utrecht gevraagd om in die overgangsmaand extra aandacht te besteden aan Amersfoorts nieuws. Het de bedoeling is dat met ingang van begin april de vernieuwde nieuwsprogrammering van Omroep Amersfoort van start gaat. Daarin gaat Omroep Amersfoort nauw samenwerken met RTV Utrecht. Er komt een gezamenlijke nieuwsredactie voor de regio Amersfoort, die een dagelijks nieuwsprogramma verzorgt voor Omroep Amersfoort en nieuwsitems voor RTV Utrecht.

Secretaris Groothuijs vertelt dat het niet uitzenden van Omroep Amersfoort in de maand maart niet betekent dat er op televisie geen aandacht wordt besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. ,,RTV Utrecht maakt iedere dag uitzendingen over de verkiezingen in Amersfoort en verzorgt ook een uitzending op de uitslagenavond.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie