0-1 Terence Vliet, 0-2 Mark van Houten

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met een fraaie overwinning op Zwaluwen Utrecht is VOP zaterdag teruggekeerd van een bezoek aan de Domstad. Aan twee doelpunten hadden de Amersfoorters voldoende om de thuisclub op afstand te houden: 1-2.

Na een gelijkopgaande beginfase sloeg VOP in de 37e minuut voor de eerste keer toe. Na een vrije trap, genomen door Terence Vliet, veranderde de bal van richting en belandde het leer voor de voeten van Robin van Diermen. Die wist daar wel raad mee en haalde genadeloos uit: 0-1.

Vijf minuten na de pauze was het opnieuw raak. VOP verraste de defensie van Zwaluwen met een geslaagde uitval. Vliet zette Mark van Houten aan het werk die op zijn beurt de Utrechtse doelman het nakijken gaf: 0-2.

Even kwam de spanning in de wedstrijd terug toen VOP doelman Onno Cornelissen, sinds de winterstop de vervanger van Jelle Vermeulen, zich gewonnen moest geven: 1-2. In het slotkwartier kwam de zege van de bezoekers niet meer in gevaar, zeker toen een speler van de thuisclub met een rode kaart (twee keer geel) werd geconfronteerd.