Nieuwland mag niet klagen met punt

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Beide teams waren voorzichtig aan het belangrijke duel op Amersfoortse bodem begonnen. VRC was de grote nederlaag (1-4) die de Veenendalers eerder dit seizoen op eigen grond van Nieuwland moesten incasseren, niet vergeten. Aanvallend konden de bezoekers echter geen vuist maken, Nieuwland in het eerste bedrijf ook niet. Veel kansen kregen beide formaties voor rust ook niet.

AMERSFOORT - Het degradatieduel tussen Nieuwland en VRC heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Na 90 minuten was een eindstand (1-1) bereikt waarmee vooral het thuisspelende Nieuwland niet ontevreden mocht zijn. Pas in de slotfase slaagden de Amersfoorters erin een 0-1 achterstand weg te werken. door Balt Gmelig

De beste scoringsmogelijkheid was voor VRC en dat leverde enkele minuten voor de pauze meteen een doelpunt op. De schutter was Robert Schoonderbeek: 0-1.

In de tweede helft kwamen de bezoekers meer aan hun trekken. Beide ploegen kozen, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer voor de aanval. Kansen konden ook niet uitblijven maar gescoord werd er alleen nog door de thuisclub. In de slotminuten zorgde Dirk Jan Beeftink met een fraaie boogbal (1-1) voor een van de schaarse hoogtepunten in een ,,echt degradatieduel” volgens de altijd realistische Nieuwland trainer Bert de Vries.

,,Het was gewoon slecht”, oordeelde de Amersfoortse oefenmeester hard over het spel van zijn eigen ploeg. ,,Wij maakten teveel fouten om er een goede wedstrijd van te kunnen maken.”

Pieter Kees Bom, pas sinds eind november de trainer van VRC, kon zich wel in de mening van zijn collega vinden. ,,Het was inderdaad geen goede wedstrijd. Een rommelig duel met aan beide kanten teveel balverlies.”

In de eerste 45 minuten was al te zien dat beide partijen niet in grootse vorm verkeren. De paar honderd toeschouwers moesten lang wachten voordat zij echt wat te zien kregen. Pas in de 39e minuut zorgde Paul Kuijer voor het eerste wapenfeit. De inzet van de Amersfoorter passeerde de verkeerde kant van de paal, tot grote teleurstelling van de schutter. De tweede kans was voor de bezoekers, vier minuten later. Schoonderbeek kon ongehinderd doelman Dennis Spoel passeren: 0-1.

Meteen na rust had het jeugdige VRC, een ploeg met een gemiddelde leeftijd van ruim 21 jaar, de kans om Nieuwland op een 0-2 achterstand te zetten. Robin Drost passeerde Spoel maar de Veenendaler kreeg de bal niet in het doel van Nieuwland.

Halverwege de tweede helft dacht de thuisclub op gelijke hoogte te komen maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Hij keurde een doelpunt van Marlon Gouverneur wegens buitenspel af. De gelijkmaker kwam er toch. Nadat Remco de Jong met een kopbal al dicht bij een doelpunt was geweest in de 74e minuut, zag Beeftink een minuut of tien later wel kans zijn ploeg naast de bezoekers te schieten: 1-1.

In de slotfase had Nieuwland bijna nog met lege handen gestaan. Twee keer hadden de gasten kunnen scoren. Schoonderbeek en Dennis Quint verzuimden echter hun ploeg een driepunter te bezorgen. Zij verprutsten mooie kansen.