0-1 Mark van Wijngaarde, 1-1 RUC, 2-1 RUC, 2-2 Jochem van Koot

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - HVC liet zondag in de wedstrijd tegen vv RUC kostbare punten liggen. In een wedstrijd waarin de scheidsrechter het bij vlagen liet afweten, deelden de Amersfoorters de punten en bleven steken op een 2-2 gelijk spel. HVC begon scherp aan de wedstrijd wat direct al in de eerste tien minuten de nodige kansen opleverde. In de 13e minuut was het dan eindelijk raak en kwam HVC op een verdiende 0-1 voorsprong door een puike treffer van Mark van Wijngaarde. Het was dan ook zuur voor het goed spelende Amersfoortse team dat RUC in de 32e minuut door een ‘cadeautje’ op gelijke hoogte kwam (1-1). Na rust nog steeds een zelfverzekerd HVC dat in de 60e minuut, tegen de verhouding in, de 2-1 moest incasseren. In de 73e minuut werd tot overmaat van ramp ook nog eens HVC spits Geoff de Lange door een onjuiste beslissing van de scheidsrechter uit het veld gestuurd, waardoor de keistedelingen het laatste kwartier met 10 man het karwei moesten klaren. Dat deed HVC voortreffelijk met het benutten in de 78e minuut van een strafschop door Jochem van Koot (2-2). Al met al toch duur en zuur puntverlies voor HVC.