0-1 Barry Smeeing, 0-2 Bastiaan Tuenter, 0-3 Björn van Daal

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Koploper in de vierde klasse H, VVZA, deed dit weekend goede zaken. In de uitwedstrijd tegen Waterwijk uit Almere won de ploeg van trainer Piet Rigter afgetekend met 0-3. Alhoewel de eerste helft geen doelpunten kende voor een van beide ploegen was het eigenlijk eenrichtingsverkeer, waarin de zeehelden uit Amersfoort alleen maar te vinden waren in en rond het strafschopgebied van de Waterwijkers. Ook na rust eenzelfde beeld met een gedreven Amersfoortse ploeg en een alleen maar verdedigend Waterwijk. Toch duurde het nog tot aan de 70e minuut voordat de lang verwachte eerste Amersfoortse treffer in de touwen viel (0-1 Smeeing). Vanaf dat moment kwam de doelpuntenmachine van VVZA pas goed op gang wat in de 80e minuut resulteerde in een tweede doelpunt van Tuenter (0-2). Met een afsluitende derde treffer in de 85e minuut was de wedstrijd gelopen en sierde een 0-3 het scorebord. Vanuit een gesloten en goede organisatie liet VVZA zien dat het niet voor niets de enige en echte koploper is en blijft. Het moet nu wel heel raar gaan lopen wil VVZA komend seizoen niet een treetje hoger gaan spelen in de competitie.