De Ontdekking 100 procent inspiratie

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Reisboekenwinkel de Ontdekking is een begrip in Amersfoort en de wijde regio. Reizigers weten de onderneming Frans en Lidia van Helvoort steeds beter te vinden en spreken bijna dagelijks hun waardering uit over deze bijzondere reisvoorpretwinkel.

Ver voor de koffers gepakt worden, biedt de Ontdekking de reizigers in spé een gezonde portie voorpret. Van Helvoort: ,,Eigenlijk is onze winkel een verlengstuk van de eigenlijke reis. Het is heerlijk om de mensen te zien genieten, wanneer ze hier met hun neus in de reisboeken zitten. Iedere donderdag en vrijdag serveren we bovendien onze zelfgebakken appeltaart en boterkoek, dan is het hier net een huiskamer.”

Reisgidsen, dat is nog steeds de core business van de Ontdekking. Vrijwel alle grote reisboekennamen zijn vertegenwoordigd. Van Helvoort: ,,Je kunt bijna geen bestemming bedenken waarvoor we hier geen reisgids op de plank hebben staan. En dat betekent dat we onderdak bieden aan bijna alle uitgevers. Uitgevers hebben zich meestal gespecialiseerd in een bepaald deel van de wereld. Zo komen de reisgidsen van Afrika vrijwel allemaal van Bradt en die voor Midden en Zuid Amerika van Footprint een uitgeverij met Spaanse wortels. Over het algemeen kan je zeggen dat moederland van een uitgeverij bepaalt in welke bestemmingen zij zich gespecialiseerd heeft. ”

Nederlanders zijn een reislustig volkje, meer nog dan andere Europeanen. ,,We verkopen hier gidsen van heel erg exotische bestemmingen. Ik heb klanten de deur uit zien gaan met Mozambique of met Kirchistan. Dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag maar toch wel een paar keer per jaar. Overigens zijn gidsen van deze exotische bestemmingen vaak Engelstalig, maar wel helemaal bij de tijd. Want daarin stel ik een eer, bij de Ontdekking verkoopt alleen de allerlaatste uitgaven van een reisgids. We hebben een speciale afspraak met de uitgevers. We mogen niet verkochte exemplaren retourneren wanneer er een nieuwe editie verschijnt.”

De zomer is in aantocht, de voorpret kan beginnen. Van Helvoort: ,,We merken dat onze klanten er zo langzamerhand weer zin in vakantie krijgen. Speciaal voor de vroege vogels geven we tot 27 februari vijfentwintig procent korting op de gidsen van Lonely Planet. We hebben ze allemaal, dus niemand grijpt mis. Lonely Planet gidsen zijn in Nederland altijd erg geliefd en ze zijn er werkelijk bijna voor iedere bestemming.” Landkaarten, globes en verrekijkers vormen de sidekick van De Ontdekking.

u Reisboekenwinkel de Ontdekking, Winkelpromenade Amicitia, Stadsring 166-168, 033 463 40 90, contact@deontdekking.info, www.deontdekking.info.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie