CJVV doet zichzelf tekort met punt

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Met leuke aanvallen werden de Utrechters vaak tot verdedigen gedwongen. Zij konden slechts sporadisch gevaarlijk voor het prima door Arjan Nawijn verdedigde doel opduiken. Na een kwartier kopte Wilfred Rietveld de bal op de lat. Tien minuten later mocht dezelfde speler een strafschop nemen na een overtreding van Hercules aanvoerder Mark Boon op Dylan Wienke. Vanaf elf meter zag Rietveld echter geen kans doelman Willem Strik te passeren.

AMERSFOORT - CJVV had zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Hercules meer verdiend dan de uitslag (1-1) die na 90 minuten op het scorebord stond vermeld. Bijna de gehele wedstrijd dicteerden de Amersfoorters het spel. Zij namen ook een 1-0 voorsprong maar die stand bleef nog geen vier minuten gehandhaafd. door Balt Gmelig

Een kwartier na rust was het eindelijk wel raak. ‘Man of the Match’ Paul Richard haalde na een fraaie aanval genadeloos uit: 1-0. Amper vier minuten later ging CJVV’ er Roelof Bosma in de fout en daarvan profiteerde Joris Groenendijk: 1-1.

Pech

Daarna had CJVV pech met een inzet van Bunyamin Yilmaz op de paal. De 17-jarige Amersfoorter debuteerde verdienstelijk in de basiself van trainer Jos Krikke. De oefenmeester had de talentvolle aanvaller begin dit jaar aan de selectie toegevoegd. Yilmaz had enkele weken geleden al in de basiself gestaan als hij niet te laat voor de stadsderby tegen Cobu Boys was komen opdagen. Hij debuteerde toen wel met een invalbeurt.

Yilmaz was niet ontevreden over zijn optreden tegen Hercules. ,,Maar het kan zeker nog beter, “ evalueerde de spits zijn spel. ,,Voor het doel moet ik rustiger worden en meer naar de bal toelopen.”

Wapenfeit

Voor zijn meest opmerkelijke wapenfeit zorgde Yilmaz in de 75e minuut. Hij gaf enkele verdedigers geen kans de bal van hem af te pakken en haalde vervolgens hard uit. Het leer raakte het houtwerk, iets wat Yilmaz niet verraste. ,,Ik zag de bal al richting de paal gaan en dat had ik natuurlijk liever anders gezien.”

Over het voor CJVV teleurstellende resultaat was Yilmaz duidelijk. ,,We hadden wel verdiend om te winnen. Hercules heeft in de hele wedstrijd maar 1 kans gehad en die ging er gelijk in.”

Na een aantal minuten in de hoofdmacht van de Amersfoortse derdeklasser te hebben geacteerd, weet Yilmaz de verschillen met het spelen in de junioren A1 wel op te noemen. ,,Het tempo ligt sowieso een stuk hoger en ook fysiek is het een heel ander verhaal. Je hebt op dit niveau veel meer kracht nodig.”

Yilmaz lost voorlopig het spitsenprobleem voor zijn trainer goed op. Tegen Hercules kon Krikke niet beschikken over Reinout de Jonge. De aanvaller had zich ziek afgemeld.

Verder kan de oefenmeester, ook volgend seizoen in dienst van de zaterdagclub, nog steeds geen beroep doen op Jerry Russchen. De Amersfoorter herstelt van een operatie en mag hopen dit seizoen nog in actie te kunnen komen. Zijn rentree wordt voorlopig niet verwacht en dat komt CJVV niet goed uit. Echt rooskleurig staat de club er niet voor.