‘Niet over ons, maar samen mét ons’

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Naam: mr. Suzan Yücel

Geboren: 20 augustus 1971

Beroep: Jurist

Hobby: Wandelen met hond,

koken, tuinieren

Politiek actief sinds: 2006

Wat betekent de partij voor u?

Sociaal Liberaal Amersfoort is ontstaan als resultaat van genoemde commotie rond het overnemen van D66 door Jouw Amersfoort.

Wat betekent de verkiezingstijd voor uw partij?

Iedereen, ongeacht zijn achtergrond en afkomst, moet gelijke en eerlijke kansen krijgen. Daarnaast willen we het vertrouwen herstellen dat de samenleving in grote mate bij de huidige volksvertegenwoordigers en het bestuur is verloren.

Hoe lokaal is Sociaal Liberaal Amersfoort?

Wij willen het Sociaal Liberaal geluid laten doorklinken door alle lagen van de Amersfoortse bevolking, en zo uitgroeien totdat de burgers de zeggenschap weer terugkrijgen en niet de politieke partijen c.q. groeperingen en ambtenaren in het stadhuis.

Waarin onderscheidt u zich van D66?

Ik ben van mening dat D66 in Amersfoort opereert als een machtspartij voor wie het sociaal liberale gedachtegoed een handig vehikel is om tijdens de verkiezingscampagne nieuwe kiezers te lokken. Sociaal Liberaal Amersfoort staat voor gelijke en eerlijke kansen voor iedereen ongeacht de achtergrond of afkomst. De democratie en rechtstaat staan bij ons centraal.

Wat wilt u bereiken voor Amersfoort?

Sociaal Liberaal Amersfoort zal deelnemen onder het motto: Niet over ons, maar samen mét ons. De gemeente is dienstbaar, niet andersom! Waar macht ontspoort, moet de burger spreken! De gemeente trekt zich niets van bewoners aan en dendert gewoon door. Daarnaast zal Sociaal Liberaal Amersfoort zich extra inzetten voor privacy, sociale woningbouw, zorg, scholing, arbeidsmarkt, welzijn, cultuur, participatie en integratie.

Gaat u campagne voeren om in de raad te komen?

Nee. De campagne wordt gevoerd voor onze partij.

Wat doet u als u genoeg voorkeursstemmen behaalt om in de raad te komen?

Ik zal gehoor geven aan de wens van de kiezers.

Is het kiezersbedrog als u niet in de raad plaatsneemt?

,,Deze stelling is voor onze partij niet van toepassing omdat we met hart en hoofd het partijbelang centraal stellen. Er zijn geen gelukzoekers of politieke opportunisten binnen onze partij.’’

Ervaart u de plaats op de lijst als eervol of als een springplank naar eventueel wethouderschap?

,,Ik heb geen ambitie naar eventueel wethouderschap.’’

Hoeveel zetels verwacht u dat uw partij gaat behalen?

,,Wij verwachten 2 zetels maar mochten het er 3 worden, dan zal ik mijn hond Bello meenemen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie