SG Amersfoort op weg naar titel

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

In de eerste periode werd het krachtsverschil al direct vertaald in een ruime voorsprong. Aquarijn wist zich absoluut geen raad met het snelle tactische spel van de Amersfoortse dames. Toen Yvette ter Brake met een zwemactie vanaf eigen helft de stand naar 3-0 schoot, leek een grote uitslag in het verschiet te liggen. Een slordigheid in de verdediging leidde kort voor het verstrijken van de 1e periode in een tegentreffer voor Nieuwegein dat daarmee kon verkorten tot 4-1. In een rommelige tweede periode waarin op Talje Dijkhuis na de complete basis werd gewisseld, had dat in eerste instantie niet het gewenste effect. Pas na een tweetal minuten in die periode herpakte Amersfoort zich en kwam door subtiel spel van Anouk van Wijk op een 6-2 voorsprong ondanks de nodige tegenstand van Aquarijn. De derde periode was een kopie van de tweede waarin Amersfoort coach Pannekoek zijn team dynamischer liet spelen met de nodige pressing in het hele veld. Die tactiek verliep bij vlagen redelijk goed. Amersfoort bracht meer lijn in de aanvallen met als gevolg tal van fraaie combinaties. Aan het eind van die derde periode keek SG Amersfoort dan ook aan tegen een experimentele maar dik verdiende 9-5 voorsprong. In de slotperiode lag vervolgens het basiszevental weer in het water met de opdracht om afstand te nemen van de ploeg uit Nieuwegein. Aan die opdracht werd al in de eerste minuut voldaan door twee doelpunten van Tirza Rigter (11-5). Alhoewel Aquarijn in de slotminuten nog wel een keer tot scoren kwam, zwom SG Amersfoort naar een 13-6 eindzege.

AMERSFOORT - De waterpolodames van SG Amersfoort bleven ook afgelopen weekend in hun veertiende wedstrijd van dit seizoen ongeslagen. In het eigen sportfondsenbad werd Aquarijn uit Nieuwegein met 13-6 verslagen en is de damesformatie onder leiding van coach Hein Pannekoek hard op weg naar een kampioenschap met een ‘gouden’ randje.