1-1 Hossein Mezbanali

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

UTRECHT - Voor de voetballers van Nieuwland had er zaterdag tegen UVV meer ingezeten dan het ene punt (1-1) waarmee de Amersfoorters naar huis terugkeerden. En dat verraste Bert de Vries, nu nog trainer van Nieuwland maar volgend seizoen in dienst van Amsvorde.

Het veel hoger geklasseerde UVV maakte het de bezoekers alleen in de beginfase van de wedstrijd moeilijk, daarna niet meer. De thuisploeg nam na achttien minuten ook een 1-0 voorsprong. Na die treffer nam Nieuwland het heft in handen en was de bovenliggende partij.

De gelijkmaker kon ook niet uitblijven. Tien minuten na rust knalde Hossein Mezbanali de bal uit een vrije trap in de Utrechtse muur. Het terugspringende leer werd vervolgens door de Amersfoorter opnieuw ingeschoten en dit keer met succes. De bal verdween in de kruising van het UVV doel: 1-1.

Daarna bleef Nieuwland de betere ploeg. Grote kansen kwamen er echter niet meer omdat de aanvallen van de bezoekers niet goed werden uitgespeeld.