Winst korfballers Soesterkwartier

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Korfbal vierdeklasser Soesterkwartier behaalde afgelopen zondag in sporthal Schuilenburg een fraaie 15-9 overwinning op tegenstander Hilversum. In hoog baltempo kwam Amersfoort al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Amanda Gerritsen en Danny van Hout. Hilversum kreeg nauwelijks kansen door sterk verdedigend werk van het eerste aanvalsvak. Toch duurde het vervolgens nog ruim tien minuten voordat er weer gescoord werd. Met een ruststand van 8-1 gingen beide ploegen aan de thee. In de tweede helft een wisselend scoreverloop, waarbij Soesterkwartier weliswaar het meeste balbezit had, maar Hilversum daarentegen efficiënter met de kansen omsprong. Toch kon Amersfoort de opgebouwde voorsprong vast houden tot het laatste fluitsignaal, waardoor de punten bij de keistedelingen bleven. Coach Joop Stolte: ,,Ik zag een ploeg die vocht voor de bal. Klasse!”