MIA wint met klinkende cijfers

17 februari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met een klinkende 8-17 overwinning op Ermelo maakte de korfballers van MIA afgelopen zaterdag een einde aan de reeks verliespartijen van de afgelopen weken. Onder leiding van invalcoach Coen Wilders deed de ploeg wat het moest doen: winnen, waardoor de MIAnezen huiswaarts keerden met twee uiterst belangrijke punten. MIA opende de wedstrijd sterk. Vooral verdedigend zette de ploeg de hoofdaanvallers van Ermelo zo onder druk, dat deze moeilijk tot scoren konden komen. Aanvallend won MIA het met name in de rebound. Mede dankzij het matige verdedigen van Ermelo konden de puntspelers van MIA een flinke voorsprong opbouwen. Met een degelijke 3-9 stand gingen beide ploegen de kleedkamers in voor de rust.

Vlak na rust had MIA toch weer de nodige moeite om tot scoren te komen. In tegenstelling tot de eerste helft wist de thuisploeg ditmaal wél de korf te vinden, waardoor de voorsprong van de Amersfoorters langzaam slonk tot 5-9. Een zwaar bevochten strafworp hielp MIA weer terug in het zadel. Hierna namen de gasten weer volledig het heft in handen en scoorden er lustig op los. Zonder echte individuele uitblinkers, maar met vooral een sterk collectief bleef de Amersfoortse ploeg de korf bestoken. Ondanks het gemis van enkele strafworpen en vooral dankzij de nodige velddoelpunten, sloot MIA de wedstrijd met 8-17 winnend af. Deze overwinning kwam voor de Amersfoorters op een goed moment. Want met deze overwinning blijft de deur op een kier open staan om lijfsbehoud af te dwingen in de tweede klasse van de zaalcompetitie.