AZ&PC een maatje te klein

17 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Al direct na het eerste fluitsignaal van het scheidsrechtersduo werd duidelijk dat het een moeilijke avond zou gaan worden voor AZ&PC. De Alphenaren met de topschutter uit de hoofdklasse, Tjerk Kramer, in de gelederen liet er van meet af aan geen gras over groeien en liet zien waarom AZC momenteel als tweede staat genoteerd op de ranglijst achter koploper GZC Donk. Op tempo en goed omschakelend van verdediging naar aanval lanceerde de ploeg van coach Ron de Vogel aanval na aanval op het doel van AZ&PC. Het was in die eerste periode met name aan Amersfoort goalie Bart Pol te danken dat de voorsprong van 0-2 voor AZC niet vele malen hoger was uitgevallen. Met subtiel en indrukwekkend keeperswerk ranselde hij menig venijnig schot uit zijn doel. Ook opvallend bij AZ&PC was dat de ploeg nauwelijks gebruik wist te maken van de man meer situaties en qua schotpercentage ook duidelijk te kort kwamen. In de tweede periode eigenlijk eenzelfde beeld met een adequaat en oppermachtig zwemmend AZC, dat halverwege de tweede periode al uitliep naar een 0-4 voorsprong waarin met name topschutter Kramer van zich liet horen en zien. AZ&PC wist eenvoudigweg geen oplossing te vinden om de goed geformeerde verdediging van de Alphenaren te doorbreken.

Ruim verlies voor waterpolo- hoofdklasser AMERSFOORT - Waterpolo hoofdklasser AZ&PC was afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad duidelijk een maatje te klein voor Electrolux AZC. Alhoewel het de Amersfoortse ploeg van coach Arie van de Bunt aan inzet zeker niet ontbrak, was het niet opgewassen tegen het tempovolle en uiterst effectieve spel van de gasten uit Alphen. Daar waar de in grote getale aanwezige AZ&PC aanhang nog dacht aan een kleine verrassing werd die gedachte al na de eerste periode de grond ingeboord en gingen de Amersfoorters uiteindelijk heroïsch met 6-13 ten onder.

door Huub van Aerssen

Bij een tussenstand van 0-6 wist Amersfoorter Ton van der Velden kort voor het verstrijken van de tweede periode de hatelijke nul van het scorebord te vegen, waardoor er van speelhelft gewisseld werd met een volkomen terechte 1-6 tussenstand.

Aan het begin van de derde periode leek AZ&PC zich wat te herstellen en wist ditmaal wel uit een man meer situatie te scoren (Marc Wouters 2-6). Maar die schijn was slechts van korte duur want binnen vijf minuten werden de Amersfoorters naar een 2-9 achterstand verwezen en was het in de slotfase van die derde periode Cyrano Brandsen die voor AZ&PC de derde treffer produceerde (3-9).

Ondersteund door het massaal aanwezige thuispubliek (vuvuzela’s en andere oorverdovende middelen), begon AZ&PC met grote achterstand aan de vierde en laatste periode. Na een tiental seconden in die periode was de ploeg verdedigend de weg al kwijt, waardoor AZC de voorsprong kon uitbreiden naar 4-10.

Alhoewel Niels Schouten de achterstand kon verkleinen naar 5-10, was het daarna weer de beurt aan Alphen dat door (ja wie anders) Kramer kon uitlopen naar 5-11. De uiteindelijk eindstand van 6-13 was absoluut niet te betwisten waarbij dient te worden opgemerkt dat de sluitpost van AZC een absolute rol van betekenis speelde in dit waterpolotreffen. AZ&PC vol overgave, maar absoluut een maatje te klein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie