Winkeltje Sushi Time is here again

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het kleinste sushi winkeltje van Nederland staat aan de Leusderweg in Amersfoort. Op 10 vierkante meter verkoopt ondernemer Joris Hendrikson ongeveer veertig verschillende soorten sushi.

Iedere dag wordt er kakelverse sushi vanuit de hoofdvestiging in Amsterdam bij Sushi Time Amersfoort bezorgd. Wat over is, moet weg daarom is het voor Hendrikson zaak om zo scherp mogelijk in te kopen. ,,Onze sushi wordt in de Amsterdamse keuken bereid. Daar staan Japanse koks iedere dag sushi te rollen voor de vijftien sushi vestigingen, dat wordt per koerier bij ons gebracht. Aan het einde van de dag moet alles weg zijn, weggooien en dus voedsel verspillen vind ik niets, dus we kopen scherp in. Dat betekent wel dat het verstandig is de sushi van tevoren te bestellen want op is op, er komt maar één keer per dag verse waar.”

Wie denkt dat sushi enkel rauwe vis is, heeft het mis. Hendrikson: ,,Veel Nederlanders zijn een beetje bang van sushi. Dat is volkomen onterecht. Zoals gezegd onze sushi is iedere dag kakelvers én rauwe vis is zonder problemen te eten. Bovendien zijn er maar een paar sushirollen die daadwerkelijk van rauwe vis zijn gemaakt. De meeste soorten sushi zijn bereid met gekookte ingrediënten, zo is bijvoorbeeld de krab altijd gekookt. De sushi die we hier in Nederland verkopen, is voor het overgrote deel ook nog eens aangepast aan de westerse smaakpapillen. Bijvoorbeeld de sushi met gekookte kip, die vind je in Japan nergens. Wel heel authentiek zijn de vegetarische sushirollen, daar hebben we een ruime keuze in, dat is niet alleen handig voor de vegetariërs onder ons, maar ook een uitkomst voor zwangere vrouwen die niet alles mogen eten en toch een onbedwingbare zin in sushi hebben, dat kan dus gewoon.”

Sushi past prima bij deze tijd, het is gezond en vetarm. ,,Steeds meer Nederlanders ontdekken sushi als een verse en gezonde traktatie als alternatief voor de meer traditionele kaas en worst. Sushi smaakt even goed in de zon op het terras als bij de open haard met een fles wijn”, aldus Hendrikson.

Sushi Time is vrijwel het enige sushi-afhaalpunt in de regio en dat is volgens Hendrikson goed te merken. ,,Naast klanten uit Amersfoort zelf, hebben we veel bezoekers uit de omliggende dorpen. Leusden natuurlijk, maar ook plaatsen als Baarn en zelfs Zeist. Voor hen is de Leusderweg een prima plek om even snel langs te rijden. Op termijn ben ik wel van plan om nog een Sushi Time vestiging te openen, maar het soort piepkleine winkeltje dat ik zoek, is lastig te vinden.”

u Sushi Time Amersfoort Leusderweg (Take Away & Delivery), Leusderweg 222, telefoon: 033 - 7522877, amersfoort@sushitime.nl, www.sushitimecatering.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie