Body & Mind centraal

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Even onthaasten, rust in je hoofd als je accu leeg dreigt te raken, dan kan je er weer tegen. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een bepaald doel, maar de gang naar bijvoorbeeld een yoga- of meditatiecentrum is iets waarvoor ze een drempel over moeten. Daarom hebben wij gemeend het onze sporters hier in huis aan te moeten bieden. De body en mindlessen worden gegeven in een speciaal voor dit doel ingerichte zaal.”

HOOGLAND - Bij Healthclub Actioncenter Hoogland kunnen sporters sinds kort niet alleen werken aan een gezond lichaam, ze kunnen daarnaast aandacht besteden aan een gezonde geest. Het Body & Mind programma bestaat uit Meditatie en Visualisatie, Bodybalance, Pilates, Tai Chi, Hatha Yoga, Kinder- en Seniorenyoga. ,,Aandacht schenken aan de geest is minstens zo belangrijk als aandacht schenken je lichaam”, aldus ondernemer René Eleveld: ,,We leven in een hectische tijd waar de dag vaak gepland is.”

,,Lichaam en geest onder één dak, laagdrempeliger kan bijna niet. Bovendien hanteren we altijd de stelregel dat je eerst vrijblijvend een of meerdere proeflessen van zowel body als mindlessen mag volgen. Pas als je zeker weet dat een les bij je past, hoef je te kiezen. Je wordt hier geen lid tot je iets gevonden hebt wat bij je past.”

De body&mind lessen zijn een schot in de roos, steeds meer sporters melden zich aan. Eleveld: ,,Het voorziet in een grote behoefte want we hebben het aantal lessen al flink moeten uitbreiden. Het mooie van veel body en mind lessen is dat je bijna op iedere moment kunt instappen in een bestaande groep. Alleen bij Pilates hebben we een beginnersklas omdat je daar wel eerst bepaalde grondbeginselen onder de knie moet krijgen.”

Eleveld krijgt ook enthousiaste reacties op de lessen kinderyoga van Actioncenter. “Zowel van ouders als van de kinderen zelf hoor ik niets dan lof,” vertelt hij: “De agenda van de jeugd staat vaak net zo vol als die van hun ouders. Ook zij hebben gewoon rust nodig om tot zich zelf te komen en yoga is daar uitstekend geschikt voor. Iemand die niet bekend is met yoga denkt vaak dat het allemaal nogal zweverig is. Nou, bij de kindervariant is dat beslist niet het geval, juist niet. Er wordt vaak gewerkt met verschillende spelvormen, de kinderen hebben niet eens in de gaten dat ze yoga aan het doen zijn en ondertussen maken ze gewoon alle yogafiguren.”

Voor wie conditie of versteviging voorop stelt, is Actioncenter een ideale sportclub. ,,Met ons uitgebreide programma komen de mensen hier volop aan hun trekken”, beaamt Eleveld. ,,En voor wie een strakkere body wil, we starten met een verkort afvalprogramma.”

u Actioncenter Hoogland, Hamseweg 2H (boven de Formido), www.actioncenter.nl, info@actioncenter.nl, 033-4808468.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie