‘Geen ontwikkeling Vathorst Noord’

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - In de komende jaren kan Vathorst Noord niet als ‘recreatief uitloopgebied’ worden ontwikkeld voor de inwoners van Vathorst. Dat schrijven B en W in reactie na het besluit van de gemeenteraad van 26 januari om voorlopig niet verder te gaan met Vathorst West en Noord. In verschillende bewonersonderzoeken hebben de inwoners aangegeven grote behoefte te hebben aan recreatieve mogelijkheden in Vathorst Noord.

Vanwege de financiële risico’s bij de ontwikkeling van Vathorst West en Noord wil de gemeenteraad nu nog geen besluit nemen. Die financiële risico’s hangen samen met de economische crisis en stagnerende woningmarkt. Het college van B en W benadrukt dat uitstel in de besluitvorming niet hoeft te leiden tot een uitstel van de geplande start van de bouw in 2017.

In groter regionaal verband is besloten dat er in Vathorst West maximaal 3000 woningen moeten worden gebouwd. Die opdracht blijft overeind, stellen B en W. Woningbouw is ook noodzakelijk om de de afkoopsom van de bagger goed te maken. Daarvoor werd een bedrag betaald aan Smink van 17 miljoen euro. Dat bedrag is inmiddels opgelopen tot 20 miljoen.

De ontwikkelingen van Vathorst West en Noord zijn aan elkaar gekoppeld. Het uitstel van de besluitvorming zal er volgens het college toe leiden dat er de komende jaren geen ontwikkeling van Noord mogelijk is. Op dit moment wordt gekeken wat de gevolgen zijn van het uitstel voor de financiële bijdragen van derden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie