MIA verliest van koploper

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

MIA startte de wedstrijd voortvarend met een reeks lange aanvallen maar stond na vijf minuten speeltijd slechts op een magere 1-1. De Amersfoorters oogden sterker en een voorsprong bleef dan ook niet uit. Het tweede aanvalsvak scoorde tweemaal en pas na tien minuten leken de gasten wakker te worden, waarna de ploeg van coach Ruud Schreuder het vervolgens verdedigend zwaar te verduren kreeg. Gelukkig had Regio de nodige moeite met de afronding waardoor de schade beperkt bleef. Wat volgde was een spannende eerste helft waarin beide ploegen zowel qua spel als scores gelijkwaardig waren. Er werd gerust met een 7-8 tussenstand in het nadeel van de keistedelingen. In de tweede helft kon MIA het tempo van de koploper niet meer bijbenen. Waar Regio ‘72 rustig bleef scoren, moest MIA met lede ogen toezien hoe vele opgelegde kansen werden gemist. Schoten, doorloopballen en zelfs strafworpen: 100% kansen waren er voldoende, maar werden veelal net gemist of afgekeurd door de arbiter. Met een 8-12 voorsprong was het voor Regio een kwestie van uitspelen, vertragen en doelpogingen uitstellen. MIA slaagde er vervolgens niet in om het tempo terug te brengen. Toch kreeg het Amersfoortse aanvalsspel met de inbreng van junioren Sanne Mast en Marleen Ruytenbeek nog nieuw elan. Ondersteund door de wissels Anne de Haan en Frank van de Wiel kon MIA alsnog een slotoffensief forceren. In de laatste minuten scoorde de thuisploeg nog driemaal en verkleinde zo de achterstand. Voor de verdeling van de wedstrijdpunten mocht dit echter niet meer baten. Na tweemaal 30 minuten eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 11-13 verlies. De nog resterende wedstrijden is de doelstelling duidelijk: winnen. Doelpunten MIA: Eline van Ballegoijen 3, Anne Bulsink 2, Remco van Woudenberg 2, Roy Staal, Bobby Perrels, Maurice van Rossum en Sanne Mast allen 1.

Korfballers verdienden ditmaal meer AMERSFOORT - Na het pijnlijke verlies de week er voor tegen hekkensluiter VIKO moest MIA afgelopen zaterdag opnieuw het onderspit delven. Thuis in sportlokaal De Bokkeduinen werd het 11-13 tegen koploper Regio ‘72. Voor MIA een klein drama, want gezien het spelbeeld was een gelijkspel zeker op zijn plaatst geweest.

Soesterkwartier - Vogel 21-13

In de thuiswedstrijd tegen Vogel kwamen de korfballers van Soesterkwartier al snel op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Amanda Gerritsen. In een hoog baltempo bleven de Amersfoorters vervolgens het spel bepalen en liepen uit naar 6-3. Alhoewel Vogel nog voor rust trachtte aansluiting te krijgen werd die gedachte al snel de grond ingeboord door onder andere twee afstandsschoten van Dennis Lijnsveld en Wendy van Vulpen. Met 10-6 gingen beide ploegen aan de thee. Kort na rust slaagde Vogel er weliswaar in om terug te komen tot 10-8, maar Soesterkwartier pareerde voortreffelijk en liep uit naar een 16-8 voorsprong. In het laatste deel van de wedstrijd controleerden de Amersfoorters de wedstrijd en in hoog tempo werd Vogel met ruime cijfers puntloos naar huis gestuurd. Doelpunten Soesterkwartier: Rene Fokkema 5, Dennis Lijnsveld 5, Amanda Gerritsen 4, Wendy van Vulpen 3, Priscilla Boute, Deborah Drenth, Patrick Winter en Erwin Geurts 1.