MIA verliest van hekkensluiter VIKO

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

MIA opende de wedstrijd voortvarend. uit sterke aanvallende acties van met name Gerdien Blok kwamen de MIAnezen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na vijf minuten was het al 1-3. Maar het duurde tot de 20e minuut voordat er weer werd gescoord. VIKO nam het heft in handen en zette met enkele zuivere schoten de gasten op een 10-7 achterstand - én ruststand. De tweede helft was de wedstrijd meer in balans en knokten beide ploegen voor wat ze waard waren. Het spel werd slordiger waarbij meer dan eens werd geprobeerd het spel en elkaar te frustreren. Voor de neutrale toeschouwer werd het dan ook geen mooie, maar wel een spannende wedstrijd.

AMERSFOORT - Het in degradatiezorgen verkerende eerste korfbalteam van MIA speelde afgelopen week in Vianen tegen hekkensluiter VIKO. Doordat de thuisploeg met 15-14 nipt won, ging zij MIA op de ranglijst voorbij. Kostbaar puntenverlies voor de Amersfoorters, want daarmee staat MIA nu laatste in de 2e klasse 2D.

Slotoffensief

Hoewel de doelpuntenmachine nooit echt op gang kwam, sloop MIA wel naderbij met namen door doelpunten van Bobby Perrels. Een kwartier voor tijd was het verschil in doelpunten weer één in het nadeel van de Amersfoorters. Vanaf dat moment werd er tien minuten niet meer gescoord. De laatste vijf minuten was niet het korfbal zelf, maar vooral de spanning van een hoog niveau. Met verse MIA krachten Frank van de Wiel en Sanne Mast in de ploeg forceerde MIA nog een slotoffensief dat uiteindelijk niet genoeg bleek te zijn. Door dit verlies werd niet VIKO maar MIA hekkensluiter in de 2e klasse. De komende wedstrijden moet MIA tegen hoger geklasseerde ploegen punten gaan pakken én hopen dat degradatieconcurrenten RDZ en VIKO steken laten vallen. Komende zaterdag de wedstrijd tegen topper Regio.