Succesvol weekend AZ&PC

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

In de wedstrijd op zondag tegen TW Zaanstreek werd al snel duidelijk dat AZ&PC er geen gras over wilde laten groeien. De mannen van coach Arie van de Bunt oogden uitermate scherp en ondanks dat de thuisploeg in de eerste periode na 3 minuten op een 0-1 achterstand kwam, zwom Amersfoort al snel naar een 5-1 voorsprong door treffers van Matthijs Lucas, Marc Wouters, Frank Hoogland, Mike van de Brink en Niels Schouten. Zaanstreek kwam er eenvoudigweg niet aan te pas en had absoluut geen antwoord op het snelle combinatiespel van AZ&PC, dat nagenoeg iedere aanval beloond zag met een doelpunt. Met een tweede treffer van Schouten werd die eerste periode afgesloten met een 6-2 voorsprong. In de tweede periode zagen de vele enthousiaste supporters een zelfverzekerd Amersfoorts team, dat weliswaar minder tot scoren kwam, maar de wedstrijd absoluut domineerde. Met een 7-3 voorsprong werd er van speelhelft gewisseld en werd de derde periode ingeleid met een gave treffer van Lucas die AZ&PC daarmee op een 8-3 voorsprong zette. Maar vervolgens haperde de doelpuntenmachine van Amersfoort en kreeg TW Zaanstreek zowaar wat meer grip op het spel waardoor de ploeg terug kon komen tot 9-6. Maar vanaf dat moment zette AZ&PC het gas er weer vol op en liep vervolgens eenvoudig uit naar een 11-6 voorsprong. Ook in de vierde en laatste periode was het de thuisploeg die de toon zette. Naast een aantal fraaie reddingen van AZ&PC doelman Bart Pol, liep Amersfoort simpel uit naar een 13-7 voorsprong halverwege die laatste periode en was het met name te danken aan de goalie van TW Zaanstreek dat die score niet veel hoger lag. Met in de slotfase van de wedstrijd doelpunten van Schouten en Wouters sierde na het laatste fluitsignaal een eindstand van 15-8 het scorebord. Een meer van verdiende overwinning voor de Amersfoortse hoofdklasser die opviel door inzet, tempo en aanvalsdrift.

Twee keer winst voor waterpolo hoofdklasser AMERSFOORT - De waterpoloheren van AZ&PC kenden een succesvol zwemweekend. Op zaterdag jongstleden werd in Den Haag met 6-8 gewonnen van HZ ZIAN en afgelopen zondag werd in het eigen sportfondsenbad afgerekend met TW Zaanstreek dat met 15-8 naar huis werd gestuurd.

door Huub van Aerssen

HZ ZIAN - AZ&PC (6-8)

In de uitwedstrijd tegen HZ ZIAN in den Haag afgelopen zaterdag begon AZ&PC beduidend minder. Daar keek het team van Arie van de Bunt al na het spelen van de eerste periode tegen een 4-0 achterstand aan. Pas in de tweede periode kwam Amersfoort op stoom wat zich dan ook vertaalde in een periodestand van 0-3 en derhalve een ruststand van 4-3. In de daaropvolgende derde en vierde periode speelde AZ&PC de wedstrijd professioneel uit en met de periodestanden 1-2 (3e periode) en 1-3 (4e periode) werd dit waterpolotreffen afgerond met een zwaar bevochten maar verdiende 6-8 overwinning. Doelpunten voor AZ&PC: Frank Hoogland 4, Lars van der Laan en Matthijs Lucas beiden 2. Door deze twee overwinningen van afgelopen weekend steeg AZ&PC naar een vierde plaatst op de ranglijst in de hoofdklasse en doet nog volop mee in de race om het kampioenschap. Heren 1, een jong en dynamisch team dat onder leiding van coach Arie van de Bunt is uitgegroeid naar een stevige subtopper.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie