Toch clubhuizen in nieuw zwembad

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Daarmee zijn we hartstikke blij. Dit zou anders de doodsteek zijn geweest voor onze verenigingen”, zegt voorzitter Mark van Spriel van De Amer. ,,Een clubhuis is de spil waar de hele club om draait. Het zorgt voor sociale cohesie doordat er op het sporten na alles gebeurt, van vergaderingen tot het biertje drinken na de training of wedstrijd en van kaartavonden tot cursussen.”

AZ&PC en De Amer opgelucht AMERSFOORT - Het nieuwe zwembad aan de Hogeweg zal toch verenigingsruimten krijgen voor zwem- en waterpoloverenigingen AZ&PC en De Amer. Dat heeft sportwethouder Arriën Kruyt toegezegd.

door André van der Velde

De gemeente presenteerde begin dit jaar een Programma van eisen voor het nieuw te bouwen zwembad. In dat programma waren geen verenigingsruimten opgenomen. Dat leidde tot ongerustheid bij de verenigingen, die in het Sportfondsenbad wel hun eigen ruimten hebben.

De Amersfoortse Sportfederatie (ASF) schreef vervolgens een brandbrief naar verantwoordelijk wethouder Kruyt. Volgens hem was er echter weinig aan de hand. ,,In de eerste versie van het Programma van eisen waren de verenigingsruimten niet meegenomen. Daarin was een algemene ruimte voorgesteld. Maar alle gebruikers konden er nog op reageren.” Volgens Kruyt is de termijn dat verenigingen en organisaties op het programma kunnen reageren verlengd tot 15 februari.

Met De Amer en AZ&PC is afgesproken dat zij een redelijke huur moeten betalen voor de clubruimtes. Van Spriel: ,,Dat doen we nu ook voor de ruimtes in het Sportfondsenbad. Hoe hoog die redelijke huur zal zijn, moeten nog worden bepaald.”

Ondertussen zijn de twee verenigingen bezig een projectgroep samen te stellen die moet zorgen voor externe financiering van de gewenste 10 meter toren. Van Spriel: ,,Dat wordt nog een lastig verhaal, het gaat om bijna 1 miljoen euro, maar we gaan ervan uit dat het gaat lukken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie